Ga naar Content

Oud-Ajacied Christian Eriksen scoort tegen Nederland bij rentree in Arena

Middenvelder Christian Eriksen keerde vanavond terug bij Denemarken. Uitgerekend in het stadion van Ajax, waar hij van 2008 tot 2013 speelde. Eriksen scoorde vrijwel direct na zijn rentree, het bleek echter niet voldoende voor de zege: 4-2. 

Christian Eriksen maakte vandaag zijn rentree voor Denemarken tegen Oranje - Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

Eriksen kwam in de rust in het veld voor Jesper Lindstrøm. Hij zag vanaf de bank Oranje voor het eerst in het nieuwe 1-3-4-1-2 systeem spelen. Via Amsterdammer Steven Bergwijn werd het 1-0. Er kon niet lang worden genoten van deze voorsprong. De eerste kans van de Denen ging namelijk in het doel van debutant Mark Flekken via Jannik Vestergaard: 1-1. Nederland rechtte hierna de rug en kwam via een kopbal van Nathan Aké en een penalty van Memphis Depay op 3-1 voor rust. 

Rentree

De wissel van Eriksen leidde tot applaus van supporters én bondscoach Louis van Gaal. Het was voor het eerst dat de middenvelder weer voor Denemarken in actie kwam na zijn hartstilstand op het EK tegen Finland vorig jaar. Na de rentree van Eriksen in de Johan Cruijff Arena duurde het twee minuten voordat hij scoorde: 3-2. Bergwijn mocht in de zeventigste minuut nog zijn tweede maken, maar de Nederlandse zege kwam niet meer in gevaar.

Komende dinsdag speelt het Nederlands elftal in Amsterdam tegen Duitsland. De aftrap is om 20.45 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]