Ga naar Content

Oud-Ajacied Eriksen gereanimeerd; EK-duel Denemarken - Finland wordt hervat

Voormalig Ajacied Christian Eriksen is vanavond tijdens de interland Denemarken - Finland in elkaar gezakt. Nadat hij gedurende tien minuten op het veld werd gereanimeerd is hij per ambulance naar een ziekenhuis in Kopenhagen gebracht. De wedstrijd werd na een staking om 20.30 uur hervat. 

Foto: Pro Shots / Action Images

De 29-jarige Eriksen werd vlak voor rust bij een ingooi onwel. Op een foto is te zien dat de middenvelder bij kennis was toen hij per brancard het veld verliet. Volgens zaakwaarnemer Martin Schoos kan 'hij ademen en praten', dat liet hij weten bij NOS Langs de Lijn.  

Tussen 2010 en 2013 voetbalde de Deen voor Ajax. Hij speelde 113 wedstrijden voor de Amsterdammers waarin hij 25 doelpunten maakte. Na zijn derde landskampioenschap maakte hij een transfer naar Tottenham Hotspur. Begin vorig jaar maakte hij de overstap naar Internazionale. 

Christian Eriksen wordt gereanimeerd - Foto: Pro Shots/Action Images
Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]