Ga naar Content

Bondscoach Van Gaal: "Een belachelijk WK"

In aanloop naar de oefenduels tegen Denemarken en Duitsland gaf Louis van Gaal een persconferentie. De bondscoach liet duidelijk weten wat hij vindt van het aanstaande WK in Qatar. "Een belachelijk WK, maar het gaat om geld en commerciële belangen", is Van Gaal duidelijk.

Bondscoach Louis van Gaal was weer op dreef tijdens de persconferentie - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

"Het klopt niet. Dat kan ik straks in Qatar zeggen, maar dat helpt de wereld niet van dit probleem af", vervolgt de bondscoach.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

28 spelers

Louis van Gaal riep maar liefst 28 spelers op. Dat deed hij omdat hij een nieuw systeem wil gaan uitproberen. "Dan maakt bijna iedereen die implementatie mee. Ik zie dan welke spelers er wel in kunnen functioneren en welke niet."

Ajacied Ryan Gravenberch zit niet bij de selectie. De middenvelder komt deze week in actie bij Jong Oranje. "Hij heeft een slechte periode gehad. Jong Oranje speelt tegen Jong Zwitserland en die staan bovenaan. Ik ben hier niet alleen voor het Nederlands elftal, maar voor het Nederlandse voetbal", is de verklaring van Louis van Gaal.

AZ-middenvelder Jordy Clasie zit wel bij de selectie. "Hij is goede vorm en hij heeft kennis van het systeem."  

"Koeman zou een goede opvolger zijn. Hij is de enige met ervaring"

bondscoach louis van gaal

Ronald Koeman

De KNVB is in gesprek met Ronald Koeman als opvolger van Louis van Gaal. "Heel verstandig. Dat heb ik ze ook gezegd. Hij is de enige coach met ervaring. Hij zou een goede opvolger zijn."

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]