Ga naar Content

AZ-middenvelder Jordy Clasie na 5,5 jaar terug bij Nederlands elftal

Bondscoach Louis van Gaal heeft Jordy Clasie opgeroepen voor de komende twee oefeninterlands van het Nederlands elftal. De AZ'er speelde in november 2016 zijn laatste interland voor Oranje.

Jordy Clasie in 2014 bij het Nederlands elftal - Foto: Pro Shots / Peter Lous

De geboren Haarlemmer zat al in de voorselectie van Van Gaal. Clasie speelde zeventien keer eerder een interland, waaronder op het WK van 2014. Dit seizoen is hij weer een vaste waarde bij AZ. Ook ploeggenoot Owen Wijndal is erbij tegen Denemarken en Duitsland.

Namens Ajax zijn Steven Berghuis, Daley Blind, Davy Klaassen en Jurriën Timber opgeroepen. Ryan Gravenberch ontbreekt en moet zich melden bij Jong Oranje.

Op zaterdag 26 maart speelt Oranje een oefenwedstrijd tegen Denemarken. Duitsland is drie dagen later de oefentegenstander. Beide duels worden gespeeld in de Johan Cruijff Arena.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]