Ga naar Content
Noord-Holland

Liveblog verkiezingen: uitslagen in de provincie, lokale partijen boeken meeste winst

14 maart 2022, 08.36 uur · Aangepast 17 maart 2022, 12.12 uur
Door: Redactie · Foto:

De stembussen zijn gesloten, de stemmen worden geteld. In dit liveblog houdt de redactie van NH Nieuws je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de gemeenteraadsverkiezingen.

17 maart 2022, 12.12 uur

Liveblog gesloten

De verkiezingen zijn geweest en de stemmen zijn geteld. Daarmee is het liveblog gesloten. Bedankt voor het volgen van de verkiezingen via dit blog!

17 maart 2022, 11.44 uur

De nieuwe partij Lokaal Vitaal weet meeste stemmen te bemachtigen in Castricum

De nieuwe partij Lokaal Vitaal van Roel Beems heeft veruit de meeste stemmen weten te bemachtigen bij de Castricumse gemeenteraadsverkiezingen. In de voorlopige zetelverdeling komt de partij uit op zes zetels, gevolgd door VVD en GroenLinks met allebei vier zetels. 

17 maart 2022, 10.14 uur

Velsen Lokaal, Samen Lokaal Beverwijk en Heemskerk Lokaal: drie duidelijke winnaars

Vooral in Beverwijk boekt Samen Lokaal van fractievoorzitter Ali Bal een grote overwinning. De partij gaat van 2 naar 8 zetels in de gemeenteraad. Alle partijen die in Heemskerk een zetel verliezen, raken die kwijt aan Heemskerk Lokaal. De partij heeft daarmee 9 van de 25 zetels. In Velsen is na Velsen Lokaal de D66 de grootste partij, die behaalt zes zetels.

17 maart 2022, 10.01 uur

Onafhankelijke Partij Alkmaar (OPA) is met vijf zetels opnieuw de grootste partij

Ook GroenLinks en D66 behalen vijf zetels. VVD gaat in de zetelverdeling terug van zes naar vier zetels. BAS heeft ook vier zetels gekregen, dat zijn er twee meer dan na de vorige verkiezingen.

17 maart 2022, 08.28 uur

Ons Dorp grote winnaar van de verkiezingen in Bergen

De nieuwe partij Ons Dorp is de grote winnaar geworden bij de verkiezingen in Bergen. De partij onder leiding van oud-wethouder Jan Houtenbos kreeg bijna 23 procent van de stemmen en behaalt daarmee vijf zetels.

De andere nieuwkomer, Jezus Leeft, komt niet in de gemeenteraad. Bij GroenLinks was de vreugde ook minder groot. De partij haalde vier procent minder stemmen dan bij de vorige verkiezingen. 

Foto: NH/ Tom Jurriaans

17 maart 2022, 08.22 uur

SP en Enkhuizen Vooruit de winnaars in Enkhuizen

Enkhuizen Vooruit (EV) is met twee zetels winst de grote winnaar in Enkhuizen. De partij behaalde drie zetels en is daarmee ook de grootste partij, samen met de SP die een zetel verliest en ook uitkomt op drie. Hoewel de samenstelling wat verandert, versplintert de Enkhuizer raad niet nog verder: ook de komende periode zijn er vooralsnog tien fracties. 

17 maart 2022, 08.17 uur

Behoorlijk Bestuur grootste partij in Den Helder

Rond 23.30 uur kwamen de laatste uitslagen binnen van de verkiezingen in de gemeente Den Helder. Toen was allang duidelijk dat de partij Behoorlijk Bestuur er met de winst vandoor zou gaan. De partij haalt zeven zetels. Op de tweede plek is Beter Voor Den Helder terecht gekomen met 4 zetels.

17 maart 2022, 07.14 uur

POV grootste in Zaanstad én Wormerland

Harrie van der Laan van de Partij voor Ouderen en Veiligheid (POV) zag zijn partij de grootste worden in zowel de gemeente Zaanstad als Wormerland.

POV krijgt zes zetels toebedeeld in Zaanstad, de VVD en Partij van de Arbeid volgen met vijf zetels. De SP krijgt slechts één zetel, het nieuwe BVNL haalt niet genoeg stemmen om de raad in te gaan.