Ga naar Content

Bondscoach baanwielrenners legt tijdelijk functie neer na botsing met Amy Pieters

Fulco van Gulik zal voorlopig zijn taken als bondscoach bij de baanwielrenners stopzetten. De Wielerbond KNWU liet dat vandaag aan de NOS weten. Van Gulik was betrokken bij de val van Amy Pieters, waarbij de wielrenster uit Zwanenburg zwaar hersenletsel opliep. 

Wielrenster Amy Pieters - Foto: Orange Pictures / Sportfoto

Van Gulik was op 23 december vorig jaar aanwezig bij het trainingskamp van Pieters en haar teamgenoten in Spanje. Daar kwam de Noord-Hollandse wielrenster hard ten val. "Amy is samen met Fulco gevallen, ze kwamen met elkaar in aanraking", aldus hoofdcoach van de KNWU Jan van Veen.

De situatie van Pieters is ongewijzigd. De Zwanenburgse wielrenster ligt nog in coma, maar is stabiel. De betrokkenheid van de bondscoach kwam niet eerder naar buiten, omdat 'het hier secundair gaat om de aanwezigen bij het ongeval en primair om de vriend en familie van Amy', vertelt Van Veen.

De taken van Van Gulik worden overgenomen door Mehdi Kordi, die al bij de sprintselectie zat. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]