Ga naar Content

Zwanenburgse wielrenner Amy Pieters nog drie dagen langer in coma

Wielrenner Amy Pieters uit Zwanenburg wordt nog drie dagen langer in een kunstmatige coma gehouden dan gepland. Na een ongelukkige val afgelopen donderdag werd zij aan haar hoofd geopereerd en sindsdien in slaap gehouden.

Amy Pieters in de nationale kampioenstrui - Foto: Orange Pictures / Dick Soepenberg

Pieters ligt in het ziekenhuis in Alicante in Spanje, waar zij met de nationale baanploeg aan het trainen was. Tijdens de training viel zij op haar hoofd, waarna zij met een traumahelikopter is opgehaald en geopereerd moest worden. 

Hoewel de operatie succesvol is verlopen, is na overleg met verschillende Nederlandse doktoren besloten om de dertigjarige wielrenner niet vandaag, maar over minimaal drie dagen te laten ontwaken. Extra rust zou volgens de doktoren in dit stadium een betere kans op herstel geven, schrijft de NOS.

Kampioen

Pieters is de regerend Nederlands kampioen op de weg. Daarnaast is de dochter van oud-wielrenner Peter Pieters ook meervoudig wereldkampioene. Zo veroverde ze samen met Kirsten Wild drie wereldtitels op de baan op het onderdeel koppelkoers.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]