Start van hoofdcontent

ZWANENBURG

nl

Amy Pieters in slaap gehouden na succesvolle operatie

24 december 2021, 11.20 uur · Aangepast 24 december 2021, 12.07 uur · Door Frank van der Meijden

Er is nog steeds onzekerheid over het herstel van Amy Pieters. De wielrenster uit Zwanenburg kwam gisteren ongelukkig ten val tijdens een training en wordt de komende dagen in een kunstmatige coma gehouden.

Amy Pieters na het winnen van het NK - Foto: Orange Pictures

De 30-jarige Pieters kwam tijdens een trainingskamp in Spanje met de nationale baanploeg ten val. Per traumahelikopter werd zij naar een ziekenhuis gebracht, waar ze inmiddels succesvol is geopereerd aan haar schedel. Er is druk in haar hoofd weggenomen die was ontstaan door de val. De artsen kunnen echter nog niets zeggen over de ernst van de schade.

Onzekerheid

"De operatie op zichzelf is gelukt. De artsen waren tevreden. Nu is het afwachten hoe Amy straks uit haar slaap komt. Fingers crossed. Er is veel onzekerheid", zegt ploegleider Danny Stam van Pieters' ploeg SD Worx vandaag tegen het AD. Familieleden van Pieters en vertegenwoordigers van de KNWU zijn inmiddels ook naar Spanje afgereisd.

Pieters is de regerend Nederlands kampioen op de weg. Daarnaast is de dochter van oud-wielrenner Peter Pieters ook meervoudig wereldkampioene. Zo veroverde ze samen met Kirsten Wild drie wereldtitels op de baan op het onderdeel koppelkoers.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]