Start van hoofdcontent

ZWANENBURG

nl

Wielrenster Amy Pieters in ziekenhuis na aanrijding

23 december 2021, 22.34 uur · Aangepast 24 december 2021, 00.47 uur · Door Frank van der Meijden

Amy Pieters is vandaag in het Spaanse Calp betrokken geraakt bij een aanrijding. De wielrenster uit Zwanenburg werd per traumahelikopter vervoerd naar een plaatselijk ziekenhuis.  

Wielrenster Amy Pieters - Foto: Orange Pictures / Sportfoto

De 30-jarige Pieters is in Spanje op trainingskamp met de nationale baanploeg. Ze verloor bij de val haar bewustzijn. In het ziekenhuis heeft Pieters inmiddels een operatie ondergaan aan haar hoofd.

Bondscoach Fulco van Gulik blijft met een kleine delegatie in Spanje om Pieters waar mogelijk te steunen. De KNWU zal voorlopig geen verdere mededelingen doen over het ongeval en vraagt om de privacy van de betrokkenen te respecteren. 

Kampioen

Pieters is de regerend Nederlands kampioen op de weg. Daarnaast is de dochter van oud-wielrenner Peter Pieters ook viervoudig wereldkampioene. Ze veroverde samen met Kirsten Wild drie wereldtitels op de baan op het onderdeel koppelkoers. In 2019 veroverde ze op de weg WK-goud bij de gemengde ploegenestafette. Op de weg was ze ook al eens de beste in Omloop het Nieuwsblad. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]