Ga naar Content

Ernstig hersenletsel voor Pieters, wielrenster nog altijd niet bij kennis

Amy Pieters heeft eind vorig jaar, tijdens haar val in Spanje, ernstig hersenletsel opgelopen. Dit meldt de chirurg van de wielrenster uit Zwanenburg. Verder is haar situatie onveranderd. Pieters ademt zelfstandig, maar is momenteel nog altijd niet bij kennis. 

Amy Pieters in 2021 - Foto: Orange Pictures

Pieters is al enkele weken onder behandeling in een Nederlands ziekenhuis. Professor Wilco Peul, de neurochirurg die haar behandelt, meldt dat Pieters tijdens haar val zeer ernstig hersenletsel heeft opgelopen. De regerend Nederlands kampioen op de weg heeft gelukkig de eerste levensreddende operatie en de daaropvolgende kunstmatig coma naar omstandigheden goed doorstaan. 

Periode van onzekerheid

Haar ploeg SD Worx geeft middels een persbericht een update over het herstel van de dertigjarige wielrenster: "Dit is bij iedere patiënt met zeer ernstig hersenletsel een lange periode van onzekerheid. Momenteel is enige verbetering te zien in haar bewustzijn, maar Amy Pieters is niet wakker. Het vervolg is nog onvoorspelbaar. De verwachting is dat ze na haar ziekenhuisopname, als haar situatie qua lichamelijke gezondheid stabiel is, nog een langdurige revalidatieperiode tegemoet gaat."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]