Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Arno Krabman schreef met S10 songfestival-nummer: "We doken gelijk de diepte in"

4 maart 2022, 19.00 uur · Door Melle Bos

Hij blijft zelf liever buiten de spotlights, maar producer Arno Krabman is de man achter hits van onder andere Snelle, Maan en Suzan en Freek. Nu heeft hij ook meegeschreven aan het nummer 'De Diepte' waarmee S10 Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. "We hadden gelijk een raakvlak op persoonlijk en muzikaal gebied."

Bullet-Ray

"Het was echt een soort van blind date", vertelt Krabman over de eerste ontmoeting met S10 aan NH Radio. De platenmaatschappijen van de twee dachten dat het wel eens een match kon zijn en daar was geen woord aan gelogen. In de ochtend maakte de twee voor het eerst kennis,"en aan het einde van de dag hadden we dit liedje al in de steigers staan", weet Krabman nog.

De Diepte

In de studio van Krabman, tussen de weilanden bij Kortenhoef en ’s Graveland, ging het Noord-Hollandse duo aan de slag. "We hadden gelijk een raakvlak op persoonlijk en muzikaal gebied", vertelt Krabman. Het duurde dan ook maar één dag en het songfestival-nummer lag er al. "We doken al best wel snel de diepte in op de eerste dag, en dat zijn de leuke dagen."

Tekst gaat verder.

Arno Krabman - Arno Krabman

Ondanks dat Krabman al meerdere nummer 1 hits achter zijn naam heeft staan, schrok hij wel nog van het hele circus dat bij het songfestival komt kijken. "Het is alsof er één winkelstraat open is in heel Nederland en in de grootste etalage staan wij met dat liedje", legt Krabman uit. "En dan gaan we met heel Nederland daar maar kijken." Gelukkig zijn de reacties op het liedje over het algemeen positief. "Ik vind het heel fijn dat mensen geraakt zijn door het liedje en hoe S10 haar verhaal vertelt."

Taalbarrière

Het is voor het eerst in twaalf jaar dat Nederland weer meedoet aan het Songfestival met een Nederlandstalig nummer. Ondanks de taal, doet het nummer het goed bij het internationale publiek merkt Krabman. "Dat is wel heel bijzonder dat S10 haar energie en haar verhaal zo kan channelen via haar stem dat het voorbij de taalbarrière gaat."

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.