Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Hoornse rapper Engel 'ontdekte' S10 door workshop: "Een talent, met potentie en visie"

8 december 2021, 18.45 uur · Aangepast 5 mei 2022, 11.03 uur
Door Chantal Bos & Maurits van Egdom · Foto: Thomas Franke

Zo bescheiden als hij is, is de Hoornse rapper Steven Engel toch 'trots' op S10 − Stien den Hollander − die volgend jaar Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival. Haar talent was hem in 2017 direct opgevallen, tijdens een workshop in poppodium Manifesto in Hoorn. Want hier namen ze samen een nummer op.

In 2017 gaf Steven Engel workshops aan leerlingen van het Tabor College Oscar Romero in Hoorn. "En eigenlijk was ik er wel een beetje klaar mee, om heel eerlijk te zijn. Het is vaak moeilijk om iedereen enthousiast te houden. Daarbij heb je vaak geen goud in handen om uit te kiezen", geeft hij eerlijk toe.

Stien deed toen mee aan die workshop. "En de 'slechte leraar' die ik was, gaf haar toen alle aandacht. Zij was duidelijk verder dan de rest."
Quote

"Qua rap en zang heb ik haar weinig bijgebracht"

Steven Engel, rapper
"Uiteindelijk was het niet écht een workshop. Want Stien had al een tekstje bij zich, die zij geschreven had", blikt Engel terug. "Ik had de opnameapparatuur en een beat, dat was het."

Van daaruit hielp hij haar met opnemen. Ze keken samen naar genres om te kijken of ze er een liedje van konden maken. "Dat vond ik écht leuk om te doen. Maar qua rap en zang heb ik haar weinig bijgebracht." 

Opgemerkt door Jiggy Djé

Na het opnemen van haar liedje, plaatste Stien het resultaat op Soundcloud. Het liedje werd al vrij snel opgemerkt door de Amersfoortse rapper Vincent Patty − beter bekend als Jiggy Djé. Resultaat: een contract bij platenlabel Noah's Ark. "Ik heb toen met haar moeder gesproken en advies gegeven. Want is dit wel een goede plek voor haar?"

Engel kent Vincent Patty goed en had wél het vermoeden dat Stien daar goed zou zitten. "Stien zong toen al wat langer en had allerlei plannen. Ik wil geen credits hoor", zegt hij lachend. "Maar dat piepkleine sneeuwballetje is toen gaan rollen en is enkele jaren daarna uitgegroeid tot een erkent hiphopartiest in Nederland." 

Wanneer gevraagd wordt of het liedje, dat hij samen met haar vier jaar geleden heeft opgenomen, ook uiteindelijk het nummer is geworden op haar eerste EP, reageert hij twijfelend. "Dat durf ik niet te zeggen. Ik hoop het." 

'Stoerdere muziekkeuze'

Net als heel Nederland hoorde hij gister het nieuws. "Ik hoorde het nieuws gisteravond en natuurlijk vind ik het fantastisch. Ze gaat gewoon Hoorn en hiphop vertegenwoordigen in Turijn. Wie had dat nou gedacht?", zegt hij trots.

Toch is hij niet zo'n fan van het Eurovisie Songfestival. "Maar ik heb het idee dat er − sinds Anouk mee heeft gedaan − voor stoerdere muziek wordt gekozen. Niet dat ik weet met welk nummer Stien mee gaat doen. Maar ik verwacht, aan de hand van haar huidige nummers, dat ze met een goed nummer komt. Ik wens haar alle geluk en plezier toe."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]