Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Hoornse S10 vertegenwoordigt Nederland volgend jaar op Eurovisie Songfestival

7 december 2021, 16.33 uur · Aangepast 7 december 2021, 19.38 uur · Door NH Nieuws/WEEFF

De 21-jarige zangeres Stien den Hollander uit Hoorn, beter bekend als S10, gaat volgend jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival. Dat maakte omroep AVROTROS vanmiddag bekend via sociale media. 

Maaike Polder / NH Nieuws

Er gingen de afgelopen dagen al verschillende geruchten over wie de opvolger zou zijn van Jeangu Macrooy, maar nu is de kogel door de kerk. "Ik ontplof bijna van geluk bij het idee dat ik volgend jaar mee mag doen aan het Eurovisie Songfestival", laat Den Hollander in een eerste reactie weten. De 66ste editie van het festival wordt in het voorjaar gehouden in Noord-Italië.

De zangeres heeft inmiddels twee EP's en twee albums op haar naam staan. Ook won ze een Edison in 2019 en maakte ze onder meer muziek met hiphopartiesten als Willem de Bruin, Kevin, Frenna en Kraantje Pappie. Ze scoorde eerder dit jaar haar grootste hit tot nu toe met het nummer Adem Je In

In mei van dit jaar schreef de inmiddels in Amsterdam wonende S10 het volgende nog op Twitter: "Schatjes, hoe gaan we er voor zorgen dat ik volgend jaar mee mag doen aan Eurovision?" Op haar Instagram-story laat ze weten dat ze het niet kan geloven dat het nu dan zover is. 

Tegen NH Nieuws zei ze in april, toen ze tussen alle coronamaatregelen door eindelijk haar liedjes van haar nieuwe album mocht spelen in het poppodium van Alkmaar, het volgende: "Dat mensen geëmotioneerd raken van mijn liedjes: bijzonder omdat na lange tijd weer in het echt mee te maken."

Het Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar plaats in de Italiaanse stad Turijn. De halve finales worden op 10 en 12 mei gehouden en de finale vindt plaats op 14 mei. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]