Ga naar Content

Songül Mutluer tóch naar de Tweede Kamer: 'Zaanse roots neem ik mee'

Onverwacht wordt de Zaanse wethouder Söngul Mutluer (PvdA) morgen alsnog beëdigd als Tweede Kamerlid. Eigenlijk zou ze in deze periode campagne voeren voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Nu mag ze haar opgestapte partijgenoot Gijs van Dijk - die wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag - vervangen. 

Wethouder Songül Mutluer - Foto: NH Nieuws / Thyra de Groot

Songül Mutluer vindt het 'een enorme eer'. De Zaanse is de afgelopen zestien jaar actief geweest in de Zaanse politiek. Eerst als raadslid, later als fractievoorzitter en tot slot als wethouder. Multuer schrijft: "Ik kijk terug op een geweldige, mooie en leerzame tijd, waarin ik mij in samenwerking met vele partijen, onze partners in de stad, mijn collega-wethouders en onze ambtenaren kon inzetten met en voor onze inwoners."

Mutluer maakte zich in Zaanstad onder andere hard voor jeugdzorg en wonen. "Dat heeft tot ongelofelijk mooie resultaten geleid en daar ben ik zeer dankbaar voor. Meer betaalbare woningbouw en veel persoonlijk aandacht voor ouderen, jongeren en mensen die in armoede of eenzaamheid verkeren."

'Grenzen zijn bereikt'

Eerder vertelde Mutluer al aan NH Nieuws dat de stap naar Den Haag spannend is, maar ze geen twijfels heeft: "De grenzen zijn bereikt, sommige regels zijn lokaal niet te veranderen." De Tweede Kamer is voor de Zaanse een logische vervolgstap.

Tekst gaat door onder het artikel

Lees ook

De 42-jarige zegt haar Zaanse roots mee te nemen naar Den Haag. "En u kunt ervan uitgaan dat ik ook in mijn nieuwe functie, mij met hart en ziel blijf inzetten voor mijn idealen voor onze samenleving. Voor kansengelijkheid en voor betaalbare woningen. Voor een eerlijke samenleving, waar we naar elkaar omkijken en een steuntje in de rug bieden aan iedereen die dat nodig heeft."

Tot slot benadrukt de nu nog Zaanse wethouder dat het een nieuwe fase is, nieuw begin. "Ik kijk er naar uit." Morgen zal de Zaanse wethouder beëdigd worden als Tweede Kamerlid in Den Haag.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]