Ga naar Content

Oudkarspelse kinderen halen geld op met carwash voor klasgenoten met beperking

De leerlingen van het IKC in Oudkarspel hebben wel honderden auto's gewassen om geld in te zamelen voor hun klasgenoten met een beperking. Het geld is nodig voor aangepaste speeltoestellen zodat hun vriendjes en vriendinnetjes met een beperking ook buiten kunnen spelen.

Carwash Oudkarspel - NH Nieuws

"Het is heel mooi dat juist de kinderen ons hierop gewezen hebben", vertelt schooldirecteur Ariane Breimer aan NH Nieuws. Want het klimrek, de glijbaan en de zandbak zijn (nog) niet aangepast voor kinderen met een beperking.

"Ze konden wel een beetje staan en zitten", legt Mandy uit groep acht uit. "En dat vonden wij gewoon niet eerlijk voor hun." Samen met Bibi, Kiki, Amy, Hanah en Andries uit groep acht besloten zij geld in te zamelen via, onder andere, een carwash.

"Zo'n professionele aanpak hadden we niet verwacht"

Bestuurder

Met succes, want al snel stond er een lange file van omwonenden met auto's die wel een wasbeurt konden gebruiken. "Zo'n professionele aanpak hadden we niet verwacht", merkt een bestuurder op.

Kanzklas

De zes leerlingen/autowassers zijn buddy's van schoolgenoten uit de zogeheten Kanzklas, voor leerlingen met een lichamelijke beperking. Het idee van de zes is een rolstoelvriendelijk circuit aanleggen op het schoolplein, waardoor de leerlingen van de Kanzklas ook lekker buiten kunnen spelen. Het circuit moet onder meer bestaan uit een rolstoelvriendelijke schommel en een zandtafel in plaats van een zandbak.

De leerlingen hebben een lijst met acties en activiteiten opgesteld waarmee zij het benodigde geld - zo’n 20.000 euro - bij elkaar willen krijgen. Zo gaan er cupcakes worden verkocht en willen ze ook nog een sponsorloop houden. Het is een flink bedrag, maar de kinderen zijn er honderd procent van overtuigd dat het gaat lukken. "Zolang we samenwerken, kan ons alles lukken."

Lees ook

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.