Ga naar Content

Gemeente Huizen dient bezwaar in tegen woontoren: 'ongewenst en ongepast'

De gemeente Huizen dient bezwaar in tegen de vergunning voor de woontoren aan de Driftweg in Naarden. Wethouder Roland Boom zegt genoeg argumenten te hebben om deze juridische strijd te winnen.  "Daar zijn wij van overtuigd. De komst van de woontoren is ongewenst en ongepast."

Foto: Gemeente Gooise Meren

De woontoren moet op het gebied van de gemeente Gooise Meren komen te staan, maar het zijn de bewoners van Huizen die er tegenaan kijken. Wethouder Boom zegt zowel interne als externe juristen naar het bestemmingsplan van Gooise Meren te hebben laten kijken en zegt genoeg juridische argumenten te hebben om deze zaak te winnen. "Daar ben ik echt van overtuigd." Aanstaande dinsdag tijdens de gemeenteraad zal de wethouder de juridische argumenten toelichten. 

Afgelopen vrijdag gingen beide gemeenten met elkaar in gesprek. Volgens Boom was dit een inhoudelijk gesprek, maar is er wel uit gebleken dat de gemeenten op dit gebied lijnrecht tegenover elkaar staan. "Gelukkig leven we in een land waar we dit soort geschillen via juridische procedures kunnen oplossen." De relatie tussen Huizen en Gooise Meren is er volgens Boom niet op achteruit gegaan. Het kan enkele weken tot maanden duren voordat er een uitspraak komt. 

Grens tussen Huizen en Naarden goed in beeld gebracht - NH Nieuws

Huizen is niet de enige tegenstander van de woontoren is. Zo zijn verschillende bewonersorganisaties tegen, hebben Vereniging Vrienden van het Gooi en Stichting Behoud Gooise Heide hebben al eerder bezwaar gemaakt, is Stichting Naarder Eng ook juridische stappen aan het voorbereiden en zijn er vanuit de Provinciale Staten vragen gesteld door de ChristenUnie- en VVD-fracties. "Wij voelen ons gesterkt door de andere bezwaren, maar ook zonder de anderen hadden wij dit gedaan", zegt Boom hierop. "De komst van de woontoren is ongewenst en ongepast."

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]