Ga naar Content

Net geen 40 meter hoog en óp de gemeentegrens: hierom is Huizer woontoren omstreden

De laatste dagen hoor je veel over de omstreden woontoren op de grens van Huizen en Naarden. Buurtbewoners, natuurbeschermers en de politiek: allemaal zijn ze er niet blij mee, maar hij lijkt er toch te gaan komen. Met het blote oog is het niet goed zichtbaar waarom het besluit van de gemeente Gooise Meren zoveel discussie oplevert in Huizen. Vanuit de lucht kun juist erg duidelijk zien waarom het plan zo omstreden is.

Grens tussen Huizen en Naarden goed in beeld gebracht - NH Nieuws

Te zien is dat de grond waarop het appartementencomplex moet komen in de achtertuin van veel Huizers ligt. Dat terwijl de gemeente Huizen weinig te zeggen heeft over de plannen en de gemeente Gooise Meren, waar Naarden bij hoort, al groen licht heeft gegeven.

"Deze mensen gaan gebruik maken van alle faciliteiten van Huizen: de supermarkten, sportclubs, waarschijnlijk ook de brandweer", reageert een voorbijganger terwijl bovenstaande beelden worden gefilmd. Ze is verbaasd dat de gemeente Huizen niks te zeggen heeft over het geheel.

Politieke vragen

Los van het protest van buurtbewoners en natuurbeschermers, hebben ook veel lokale politici al hun twijfels uitgesproken over de beslissing van de gemeente Gooise Meren. Ook de provinciale politiek reageerde verontwaardigd.

De komende tijd zal er dan ook nog veel gediscussieerd worden over de komst van de woontoren.

Bouw woontoren op grens Huizen zorgt voor ophef

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]