Start van hoofdcontent

NOORD-HOLLAND

nl

LIVE: Storm Corrie raast over provincie

31 januari 2022, 07.25 uur · Aangepast 31 januari 2022, 14.41 uur
Door Redactie · Foto: NH Nieuws

Noordwesterstorm Corrie raast vanochtend over onze provincie. De windstoten kunnen aan de kust snelheden van 100 tot 120 kilometer per uur halen. Vanwege de storm heeft het KNMI voor de hele provincie code oranje afgekondigd, op luchthaven Schiphol zijn al tientallen vluchten geschrapt. Volg hier alle updates over de storm.

31 januari 2022, 13.16 uur

Code oranje beëindigd

Het KNMI heeft code oranje ingetrokken. Vanwege zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur, geldt er wel nog een code geel. Volg onze website voor verdere ontwikkelingen.

31 januari 2022, 13.28 uur

Testlocatie Purmerend drukker dan normaal

Door de harde wind van storm Corrie zijn meedere vaccinatie- en testlocaties in Zaanstreek-Waterland gesloten. Dit leidt tot een grotere drukte bij de testlocatie in Purmerend.

31 januari 2022, 13.27 uur

Ontruimde strandpaviljoens op Texel lijken storm Corrie veilig te hebben doorstaan

Het zuidelijke strandpaviljoen bij paal 15 en Beachclub Texel (paal 19,5) lijken allebei veilig storm Corrie te hebben doorstaan. Gistermiddag werd het paviljoen ontruimd met het oog op de storm van vandaag. De angst was dat het paviljoen het niet zou houden.

31 januari 2022, 13.22 uur

Gigaboom in achtertuin omgewaaid

Aan de Julianaweg in Zandvoort is een 'gigaboom' in de achtertuin omgewaaid. "De buren hebben het zien gebeuren", vertelt Wieke Heierman aan NH Nieuws/Haarlem105. "Wij lagen lekker te slapen en hebben niets gehoord", vertelt ze lachend. Maar de puinhoop is groot. Het terras en de schutting zijn compleet vernield en de boom ligt nu in de tuin van de buren.

"Gelukkig zijn er geen persoonlijke ongelukken en is de boom niet op een huis gevallen." Maar Wieke baalt wel dat de verzekering geen schade dekt aan haar terras. 

De boom stond er al toen Wieke en haar gezin er 21 jaar geleden kwamen wonen. "Het is altijd mijn angst geweest dat ie met een storm zou omwaaien."

Boom omgewaaid in Haarlem - NH Nieuws

31 januari 2022, 12.38 uur

Uitwaaien op strand Zandvoort

Terwijl Corrie met windstoten van tegen de 100 kilometer per uur op de kust beukt, zijn er ook mensen die even 'lekker' gaan uitwaaien op het strand. Zo ook in Zandvoort vanmorgen.