Ga naar Content

De opvallendste verhalen van NH Sport: Thom de Boer combineert topsport met fulltime baan

Tot en met oudjaarsdag nemen we je mee langs de meest bijzondere reportages die wij als sportredactie dit jaar maakten. Onze eigen top-10 over 2021. Met vandaag op nummer 6: financieel analist en bovenal zwemmer Thom de Boer.

#5 Succes op de Spelen: Thom de Boer - NH Sport / Stephan Brandhorst

Voor de in Alkmaar geboren zwemmer, tegenwoordig woont hij in Amsterdam, is zijn sport niet zijn werk. De vrijeslagspecialist was in de aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio, waar hij in actie kwam, zelfs nog druk met het analyseren van cijfers. De Boer werkt naast zijn topsportcarrière ook veertig uur als financieel analist bij Amsterdam Sloterdijk.

"De combinatie is goed te doen", zegt De Boer over zijn unieke topsportleven. Verslaggever Stephan Brandhorst zocht De Boer op tijdens zijn werk en ging ook met hem mee naar het Sloterparkbad waar hij een van zijn laatste trainingen afwerkte voor de Spelen.

In de olympische finale op de 50 meter vrije slag werd De Boer achtste. Afgelopen week pakte hij op de WK kortebaan nog brons op de estafette, Op de 50 meter vrije slag eindigde hij op de WK als vijfde.

Morgen zie je wie er op 5 staat!

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]