Ga naar Content

Geen tijd voor jubelstemming bij AZ: "Beker is kortste weg richting Europa"

Al te lang feestvieren na de schitterende 1-2 overwinning bij Ajax zit er voor AZ niet in. De Alkmaarders moeten morgenavond namelijk alweer vol aan de bak voor de KNVB-beker. In het eigen stadion moet er worden afgerekend met Heracles Almelo om de laatste zestien te bereiken. 

Pascal Jansen: "Bekertoernooi is kortste weg richting Europa" - NH Sport/Frank van der Meijden

"De duels volgen in deze fase allemaal zo kort op elkaar. De wedstrijd tegen Heracles is de volgende belangrijke wedstrijd. We moeten er nu nog drie voor de winterstop. We hebben de laatste weken absoluut progressie getoond en het is nu aan ons om die lijn door te trekken", vertelt Jansen daags voor de wedstrijd. 

"Het bekertoernooi is een andere competitie, maar voor ons net zo belangrijk als de eredivisie"

AZ-trainer PAscal Jansen

De laatste keer dat AZ en Heracles elkaar troffen was afgelopen september. De Almeloërs wonnen dat duel uiteindelijk in de blessuretijd met 3-2. "Heracles heeft fysiek zijn zaken goed op orde. Ze zijn misschien wel de fitste ploeg in de eredivisie", blikt Jansen vooruit op het duel. "Dat is een compliment naar hun toe, maar terugkijkende op die wedstrijd hadden we daar niet moeten verliezen."

Pascal Jansen: "Wij moeten eigenlijk elke wedstrijden pieken" - NH Sport/Frank van der Meijden

Het duel tussen AZ en Heracles Almelo is woensdagavond live te volgen in een extra radio-uitzending van NH Sport. De uitzending begint, net zoals de wedstrijd, om 18.00 uur. 

Lees ook