Heracles drukt zwalkend AZ met goal in blessuretijd nog verder in de problemen

AZ heeft bij Heracles Almelo een pijnlijke nederlaag geleden. De rode kaart van Jordy Clasie draaide de wedstrijd volledig om. Invaller Tijjani Reijnders leek de Alkmaarders met een fraaie treffer vlak voor tijd alsnog een punt te bezorgen, maar in blessuretijd maakte Rai Vloet de 3-2. AZ bezet nu de voorlaatste plaats in de eredivisie.

Heracles - AZ slaat om na rode kaart Jordy Clasie - Foto: Orange Pictures

De wedstrijd tussen de nummers zestien en zeventien van de ranglijst in de eredivisie werd in de openingsfase geen afspiegeling van de stand. De Alkmaarders hadden volledige controle tegen een zwak voetballend Heracles. Albert Gudmundsson drukte dat overwicht in de 19e minuut uit in de score. De IJslander draaide knap weg bij zijn tegenstander en schoot vervolgens met links raak in de bovenhoek: 0-1.

Desastreuze minuut

Via Vangelis Pavlidis en Jesper Karlsson kreeg de ploeg van trainer Pascal Jansen de mogelijkheid om weg te lopen bij de thuisploeg. Dat liet het echter na en op slag van rust ging even alles mis bij AZ. Op de helft van Heracles maakte Jordy Clasie een onbesuisde tackle en ontving daarvoor de rode kaart. Nog voor het rustsignaal schoot Kaj Sierhuis uit Jisp met een verwoestend afstandsschot Heracles op gelijke hoogte.

Na de rode kaart verloor AZ de controle over de wedstrijd en zag het Heracles meer en meer aandringen. De Almeloërs, die tot nu toe één punt pakten, trokken het initiatief naar zich toe. In de 72e minuut leidde dat tot de voorsprong voor Heracles. Delano Burgzorg ging de combinatie aan met Sierhuis en rondde vervolgens overtuigend af: 2-1.

Tekst loopt verder onder video.

Tijjani Reijnders leek AZ met een fraaie goal een punt te bezorgen - Foto: Orange Pictures

Redder Reijnders

Een slotoffensief van AZ bracht Heracles steeds meer in de problemen. In de 88e minuut schoot Tijjani Reijnders zijn ploeg met een schitterend schot naar 2-2. Daarmee leek hij een nederlaag af te wenden, maar een vrije trap van Rai Vloet in blessuretijd gooide alsnog roet in het eten. De spits van Heracles legde een vrije trap fraai in de kruising en bezorgde de thuisploeg daarmee de 3-2 overwinning.

Heracles passeert directe concurrent AZ op de ranglijst. De Alkmaarders zakken door de nederlaag naar de zeventiende plaats in de eredivisie met slechts drie punten uit vier wedstrijden. De ploeg heeft nog wel een wedstrijd tegoed.

Opstelling AZ: Vindahl; Witry (Sugawara/62), Letschert (Beukema/87), Martins Indi, Wijndal, Midtsjø, De Wit, Clasie; Gudmundsson (Reijnders/86), Pavlidis (Poku/69), Karlsson (Aboukhlal/46)