Ga naar Content

Derde man (28) in cel gearresteerd voor fatale overval Sjaak Groot (72)

De recherche heeft in Heerhugowaard een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van de 72-jarige Sjaak Groot uit Berkhout. Dat meldt de politie. Het gaat om een 28-jarige man uit Noord-Scharwoude. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de moord op Groot, die op 14 juni in zijn woning aan het Oosteinde werd neergeschoten.

Het pop-up bureau in Berkhout | Het onderzoek in de woning van Groot - Foto: NH Nieuws

De verdachte werd aangehouden in de gevangenis in Heerhugowaard, waar hij al zat wegens een veroordeling voor een ander misdrijf.

Er wordt verder onderzocht wat zijn rol is geweest in deze zaak. Op dit moment zit hij in volledige beperkingen. De 28-jarige man uit Noord-Scharwoude wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die een beslissing neemt over zijn voorlopige hechtenis.

De twee eerder aangehouden verdachten, een 27-jarige man uit Alkmaar en een 37-jarige man uit Rotterdam, zitten beiden nog vast.

Eerder werd bekend gemaakt dat de politie denkt dat de overval op Sjaak Groot wellicht in verband staat met andere gewelddadige overvallen in Heerhugowaard, Avenhorn en Noord-Scharwoude, en de overval op een tankstation in Nieuwe Niedorp. Mogelijk zou het gaan om een bende die in wisselende samenstellingen opereert. De politie zegt geen aanwijzingen te hebben dat de nu opgepakte verdachte ook met de andere overvallen te maken heeft. 

Grof geweld

Alle keren werd er grof geweld gebruikt en lijkt er te zijn gezocht naar contant geld. Bij een overval in Noord-Scharwoude zijn de daders op beeld vastgelegd. Het onderzoek wordt voortgezet en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten, laat de politie weten.

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]