Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Stichting Gouden Tip over nieuwe tips Tanja Groen: "Aantal buitengewoon interessant"

29 november 2021, 14.01 uur · Aangepast 29 november 2021, 14.29 uur · Door Jessica Douma

Bij stichting de Gouden Tip kwam gisteren naar buiten dat er al 450 tips binnen zijn gekomen over de coldcasezaak van de vermiste Tanja Groen uit Schagen. Lex de Jager, vicevoorzitter van de stichting, vertelt dat er een aantal van de binnengekomen tips 'buitengewoon interessant' zijn en momenteel worden onderzocht.

NH Nieuws

De tips die binnen zijn gekomen, komen volgens De Jager overal en nergens vandaan. "Iedereen kan namelijk een tip geven en alle tips worden momenteel zorgvuldig bekeken", vertelt hij tegen NH Nieuws. "De gouden tip kan ertussen zitten, maar het is moeilijk om daar inhoudelijk iets over te zeggen verder of er iets van te vinden", zegt hij. "We putten er hoop uit."

Stichting de Gouden Tip werd in juni opgericht door misdaadverslaggever Peter R. de Vries. Hij zette zich jarenlang in voor de zaak. Door een miljoen euro aan tipgeld in te zamelen, hoopte hij dat dé gouden tip binnen zou komen. Na het overlijden van De Vries werd dat streefbedrag ruimschoots gehaald; de stichting heeft inmiddels al 1,4 miljoen euro ingezameld.

Coldcasezaak Tanja Groen

Tanja Groen uit Schagen verdween in de nacht van 31 augustus 1993, toen ze van een feestje van de Maastrichtse studentenvereniging Circumflex naar haar studentenkamer fietste. Daar kwam ze nooit aan. Haar fiets is ook nooit gevonden. Afgelopen zomer, vlak na het overlijden van Peter R. de Vries, organiseerde Circumflex een stille tocht om aandacht voor de coldcasezaak te vragen.

Net als Peter R. de Vries hebben ze volgens De Jager bij de stichting nog regelmatig contact met de ouders van Tanja Groen. "Ze hebben weer een beetje hoop door de binnengekomen tips."

Volgens De Jager blijft het voor de ouders van Tanja bijzonder dat door De Vries Tanja nooit vergeten is. "Met de binnenkomende tips blijkt dat weer en daar zijn de ouders van Tanja heel erg blij mee."

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]