Ga naar Content

Ouders Tanja Groen: "Nu nog de gouden tip"

De ouders van de vermiste Tanja Groen uit Schagen zijn compleet overdonderd door de succesvolle inzamelingsactie van Stichting De Gouden Tip. Gisteravond werd bekend dat de teller inmiddels op bijna 1,2 miljoen euro staat. 

Corrie en Adrie Groen met Peter R. de Vries op een persconferentie op 23 juni - Foto: NH Nieuws / Matthijs Gemmink

In een speciale uitzending van het tv-programma Tijd voor Max werd teruggekeken op de vermissingszaak van Tanja Groen. De studente verdween in 1993 spoorloos na een feestje in Maastricht. Sindsdien tasten haar ouders in het duister over haar lot. Tijdens de uitzending werd geld ingezameld en al snel liep de teller richting een miljoen euro. 

"Bij Peter kwamen heel veel tips binnen. Die gaan allemaal naar de recherche in Maastricht. Je weet niet of de gouden tip er tussen zit, het is afwachten", aldus de moeder van Tanja Groen, Corrie. 

"Het bedrag vloog omhoog naar het miljoen"

Adrie Groen

Vader Adrie Groen is er de ochtend na de uitzending nog steeds diep van onder de indruk: "Het bedrag vloog omhoog naar het miljoen. Dan schrik je wel even. Nu maar afwachten of er iemand naar voren stapt met een gouden tip die duidelijkheid geeft over het lot van Tanja."

Stichting De Gouden Tip werd opgericht door misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De Vries houdt zich al lange tijd bezig met de zaak rondom Tanja Groen, en staat haar ouders al vele jaren bij. Door een miljoen euro tipgeld te bieden hoopt hij een gouden tip binnen te krijgen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]