Ga naar Content
West-Friesland

Alkmaarder (17) gearresteerd voor betrokkenheid steekpartij kermis Hoogkarspel

5 oktober 2021, 16.13 uur · Aangepast 6 oktober 2021, 10.06 uur
Door: Ronald Olsthoorn · Foto: Adobe Stock

Een tweede verdachte is aangehouden die mogelijk betrokken is bij een steekpartij op de kermis in Hoogkarspel. De 17-jarige jongen uit Alkmaar zit sinds gisteren vast voor verhoor. Eerder meldde de politie dat getuigen niet wilden praten over wat er precies is gebeurd. 

In de nacht van 23 september werd een jongen (15) van zijn fiets getrokken op de Noordervoert. Twee mannen vielen hem naar verluidt aan en mishandelden hem met vermoedelijk een mes. De jongen raakte gewond. 

De mannen gingen er daarna op de fiets van het slachtoffer vandoor. Het slachtoffer is zelf naar de ambulancepost gelopen met verwondingen aan zijn hoofd en inmiddels is hij thuis om te herstellen. 

Op 29 september, werd al een 18-jarige man uit Venhuizen aangehouden. Deze man zit sinds zijn aanhouding vast. De politie deed daarvoor al een oproep om dat het verhoren van getuigen stroef verliep. 

Naast deze zware mishandeling, werden er in dat weekend ook twee agenten mishandeld in Hoogkarspel, bij een vechtpartij tussen twee groepen jongeren. Op 13 oktober beslist de rechtbank of de 18-jarige Venhuizer langer vast blijft zitten. Het onderzoek van de recherche gaat verder. 

Lees ook

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]