Ga naar Content

Zwalkend AZ heeft geen tijd meer en moet de urgentie van presteren inzien

Slechts drie punten en een zeventiende plek op de ranglijst. Het gaat niet goed met AZ. De Alkmaarders bereiden zich voor op de wedstrijd van morgenavond tegen FC Twente. We spraken trainer Pascal Jansen in aanloop naar dit duel. "We hebben geen tijd voor het formeren van een nieuw team, want er moet nu gepresteerd worden."

Pascal Jansen over de toenemende kritiek op AZ - NH Nieuws

AZ won dit seizoen alleen van sc Heerenveen. Verder verloor de ploeg van Pascal Jansen van RKC Waalwijk, PSV en Heracles Almelo.

Jesper Karlsson uit vorm

De mindere resultaten hebben deels te maken met het vertrek van bepalende spelers als Teun Koopmeiners, Myron Boadu, Calvin Stengs en Marco Bizot. Van de andere kant ontbreekt het ook aan de juiste vorm bij een aantal spelers. Zo is Jesper Karlsson geen schim meer van de speler van vorig seizoen. Toen scoorde de Zweedse aanvaller elf keer en viel hij op door zijn dreigende spel. Nu staat Karlsson nog op nul goals en nul assists.

Pascal Jansen over de vorm van Jesper Karlsson - NH Nieuws

Morgenavond om 21.00 uur neemt AZ het in Enschede op tegen nummer acht FC Twente. Jansen kan tegen de Tukkers niet beschikken over de geschorste Jordy Clasie.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]