Ga naar Content

AZ en Jansen onder de rode streep: "Geen crisis, maar het moet wel beter"

AZ verloor vandaag na een knotsgekke slotfase met 3-2 van Heracles Almelo. Na afloop waren de druiven dan ook zuur voor AZ-trainer Pascal Jansen. "Elementen zoals deze rode kaart moeten we uit ons spel halen", aldus de oefenmeester van de Alkmaarders. 

De reactie van AZ-trainer Pascal Jansen na de 3-2 nederlaag tegen Heracles - NH Sport / Frank van der Meijden

"Er is nog geen sprake van een crisis, maar het moet wel stukken beter", erkent Jansen na afloop van het duel in Almelo. "We spelen aardig tot goed, alleen elke wedstrijd heeft zijn eigen verhaal. Vandaag was het een rode kaart, terwijl we de wedstrijd domineren. Dat soort dingen moeten we eruit halen en we moeten meer doelpunten maken."

"Ik was blij dat de scheidsrechter eerst alleen maar geel gaf"

AZ-middenvelder Dani de Wit

Onnodige nederlaag

Ook AZ-middenvelder Dani de Wit zag met lede ogen aan hoe de wedstrijd na de rode kaart van Jordy Clasie, door de vingers van de Alkmaarders glipte. "De rode kaart was een kantelpunt. En daarna schoot Kaj Sierhuis met een zondagsschot ook nog de gelijkmaker binnen. Dat was pijnlijk en onnodig. Je had de wedstrijd in handen. Het voelde alsof de 2-0 dichterbij was dan de 1-1."

De reactie van Dani de Wit na Heracles-AZ - NH Sport / Frank van der Meijden

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]