Ga naar Content

Eerste topper eindigt in nederlaag voor AZ tegen effectiever PSV

De eerste topper van het eredivisie-seizoen is verloren door AZ. De Alkmaarders hadden veel balbezit, maar deden er te weinig mee. Koploper PSV maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde driemaal fraai: 0-3. 

Invaller Yorbe Vertessen verdubbelde de voorsprong van PSV - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

Zonder de vertrokken Teun Koopmeiners (naar Atalanta Bergamo), maar met Owen Wijndal -de nieuwe aanvoerder- in de basis begon AZ in het vernieuwde stadion. Voor de topper tegen PSV werd het stadion op spectaculaire wijze geopend. Na tien minuten werd Zakaria Akbouhlal, die zijn vijftigste wedstrijd voor AZ speelde, diep gestuurd door Jordy Clasie. De Marokkaanse aanvaller probeerde Vangelis Pavlidis te bereiken, maar de Griek kwam een teenlengte tekort. 

Enkele minuten later kwamen de Eindhovenaren ineens op voorsprong. Oliver Boscagli zorgde met een kiezelharde streep voor de 1-0. Peter Vindahl Jensen, die zijn debuut maakte, bleef beduusd achter. Midtsjø stond aan de basis van de grootste kans van AZ, de Noor stuurde met een splijtende pass Jesper Karlsson op Joël Drommel (uit Bussum) af. PSV-verdediger André Ramalho kon op het laatste moment ingrijpen. 

Bekijk hieronder de kanonskegel van Boscagli

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Na rust drong AZ aan en speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van PSV. Desondanks kwamen de Alkmaarders niet verder dan een schotje van Dani de Wit. Pascal Jansen probeerde hier verandering in te brengen door Albert Gudmundsson in te laten vallen voor Pavlidis. Die wissel werkte redelijk averechts, omdat de Eindhovenaren vrijwel direct de marge uitbreiden. Yorbe Vertessen werd diep gestuurd en was sterker in het duel tegen Bruno Martins Indi. De invaller schoot vervolgens de bal hard achter Vindahl: 0-2. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Na de tweede treffer van PSV probeerde AZ nog aan te vallen, maar kon het nauwelijks een vuist maken. In de slotfase zorgde Ritsu Doan, een andere invaller, voor de nekslag van de Alkmaarders: 0-3. 

Opstelling AZ: Vindahl; Witry, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal (Sugawara/72); Midtsjø, Clasie (Poku/82), De Wit; Aboukhlal (Evjen/72), Pavlidis (Gudmundsson/67), Karlsson (Reijnders/82)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]