Start van hoofdcontent

CRUQUIUS

nl

In Cruquius ontvoerde Hoofddorper (56) gewond teruggevonden in Delft

11 augustus 2021, 08.39 uur · Aangepast 11 augustus 2021, 11.40 uur · Door Nicolai Brannan & Sidney Dijkers

De 56-jarige Hoofddorper die vorige week donderdag in Cruquius werd ontvoerd, is weer terecht. Hij is afgelopen nacht gevonden in een woonwijk in Delft, meldt de politie.

Foto: NieuwsFoto.nl

Volgens de politie is de man door de ontvoerders in Delft uit hun auto gezet aan de Van Assendelftstraat. "Rond 0.45 uur kregen wij een melding en uiteindelijk troffen we deze man aan", zegt een woordvoerder. Volgens de politie was de man mishandeld, voor controle is hij naar het ziekenhuis gebracht. "Daarna is hij herenigd met zijn familie."

De politie zegt op dit moment nog onderzoek te doen in Delft. Ook is afgelopen nacht in Gouda nog onderzoek gedaan. Op foto's is te zien dat duikers daar in het water hebben gezocht, waarnaar is onduidelijk.

De Hoofddorper werd vorige week donderdagavond ontvoerd in Cruquius. Hij werd rond 18.00 uur door een aantal mensen uit een auto getrokken en meegenomen in een rode Mercedes Vito-bus.

Diezelfde avond nog werden zes man aangehouden in Gouda vanwege de ontvoering. Daar werd ook begin deze week de bestelbus die gebruikt is bij de ontvoering teruggevonden. De ontvoerde man bleef echter nog spoorloos.

Tipgeld

De politie maakte zich ernstige zorgen om de Hoofddorper. Afgelopen weekend zei de politie er rekening mee te houden dat hij aangezien was voor een ander en dat de ontvoerders zich in hun doelwit hadden vergist. Er waren namelijk geen aanwijzingen dat hij onderdeel was van het criminele circuit. Het Openbaar Ministerie had een bedrag van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip naar de man.

De zes verdachten die vorige week zijn opgepakt, zitten voorlopig nog vast. Gisteren besloot de rechter-commissaris dat ze in ieder geval twee weken langer vast blijven zitten. De politie gaat ervan uit dat er nog andere verdachten zijn die bij de ontvoering betrokken zijn geweest.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]