Start van hoofdcontent

Noord-Holland

nl

Bestelbus waarmee Hoofddorper werd ontvoerd, gevonden in Gouda

9 augustus 2021, 09.39 uur · Aangepast 9 augustus 2021, 15.22 uur · Door Christian Olijve

De rode bestelbus waarmee donderdagavond een 56-jarige Hoofddorper werd ontvoerd, is gisteravond aangetroffen in Gouda. Dat bevestigt de politie. Het busje stond in een loods op een parkeerterrein geparkeerd. 

AS Media

Om het onderzoek niet te frustreren, is niet bekendgemaakt hoe de politie het busje op het spoor is gekomen, zo laat een woordvoerder weten.

Van de ontvoerde man ontbreekt nog ieder spoor. De 56-jarige Hoofddorper werd donderdagavond rond 18.00 uur door een aantal mensen uit een auto getrokken en meegenomen in de rode Mercedes Vito-bus, in de richting van de N201.

Agenten startten toen al snel een zoekactie en kwamen mogelijke betrokkenen in Gouda op het spoor. Daar hield de politie uiteindelijk zes mensen aan.  Het gaat om drie mannen uit Rotterdam (22, 22 en 30 jaar oud), een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht, en een 30-jarige man zonder bekend woonadres.

Mogelijke persoonsverwisseling

De politie liet eerder weten te vermoeden dat de ontvoerde man niet het doelwit was, maar is aangezien voor iemand anders.  Er is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor degene met de gouden tip. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.