Start van hoofdcontent

CRUQUIUS

nl

Mogelijk verkeerde man ontvoerd in Cruquius, beloning van 15.000 euro voor gouden tip

8 augustus 2021, 13.56 uur · Aangepast 8 augustus 2021, 14.18 uur · Door Nicolai Brannan & Redactie

De 56-jarige Hoofddorper die donderdagavond aan de Spaarneweg in Cruquius is ontvoerd, is volgens de politie mogelijk aangezien voor een ander. Niets wijst er op dat hij deel uitmaakt van het criminele circuit, daarom denkt het Team Grootschalige Opsporing dat de daders zich hebben vergist in hun doelwit. Omdat het slachtoffer nog steeds wordt vermist is er een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Foto: NieuwsFoto.nl

De man werd rond 18.00 uur door een aantal mensen uit een auto getrokken en meegenomen in een rode Mercedes Vito-bus, in de richting van de N201.

Agenten startten toen al snel een zoekactie en kwamen mogelijke betrokkenen in Gouda op het spoor. Hier hield de politie uiteindelijk zes mensen aan. Zij zitten momenteel nog vast. Het gaat om drie mannen uit Rotterdam (22, 22 en 30 jaar oud), een 31-jarige man uit Zwijndrecht, een 33-jarige man uit Dordrecht, en een 30-jarige man zonder bekend woonadres.

Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat de daders zich vergist hebben in de persoon die zij hebben ontvoerd.

Motief onduidelijk

Volgens de politie wijst er tot nu toe niets op dat de ontvoerde man er criminele activiteiten op nahield. "Het is op dit moment dan ook niet duidelijk wat het motief is van de ontvoering. Het onderzoeksteam houdt er rekening mee dat de daders zich vergist hebben in de persoon die ze hebben ontvoerd", schrijft de politie in een verklaring.

Omdat de ontvoerde man uit Hoofddorp nog steeds niet is gevonden, heeft de politie een beloning van 15.000 euro in het leven geroepen voor de gouden tip die naar de man leidt. Ze vragen mensen die meer weten over of iets gezien hebben van de zaak om zich te melden bij de politie.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]