Ga naar Content

Matthias Kohler nieuwe assistent van trainer Wim Jonk bij FC Volendam

De Duitser Matthias Kohler gaat trainer Wim Jonk dit seizoen assisteren bij FC Volendam. Hij is de opvolger van Sipke Hulshoff die naar Feyenoord is vertrokken.

Reportage over de eerste training van FC Volendam - NH Sport/Edward Dekker

De 30-jarige Kohler ontbrak vandaag op de eerste training. Hij sluit waarschijnljk volgende week aan. het afgelopen seizoen was hij trainer van het Zwitsers FC Basel onder 21 jaar.

Daarvoor was hij hoofdtrainer van het Tsjechische AS Trencin en werkte hij in de Ajax jeugdopleiding. "Hij is een oude bekende van ons", aldus Jonk die voor zijn staf ook nog op zoek is naar keeperstrainer. Edwin Zoetebier vertrok na het afgelopen seizoen naar Vitesse.

Tekst gaat verder onder de video.

FC Volendam-trainer Wim Jonk - NH Sport/Edward Dekker

Keepers

Op het veld verschenen 25 spelers, onder wie slechts twee keepers. Ook voor de positie onder de lat speurt FC Volendam nog naarstig de markt af. Verder waren er de nieuwelingen Robert Mühren, Daryl van  Mieghem en Damon Mirani. Ook Kevin Visser was weer van de partij. De aanvoerder scheurde bijna een jaar geleden zijn kruisband en zit in de laatste fase van zijn herstel. Het laatste deel van de training liet Visser aan zich voorbij gaan. 

Van de Ven 

Micky van de Ven maakt ook nog gewoon onderdeel van de selectie uit. Naar verwachting maat de talentvolle centrale verdediger deze zomer een transfer, maar zolang dat niet het geval is, is Van de Ven volwaardig lid van de spelersgroep, aldus Jonk. De verdediger was niet beschikbaar voor een interview voor de camera.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]