Ga naar Content

FC Volendam begint oefencampagne opnieuw in Westwoud bij Woudia

Het Europees kampioenschap is pas net begonnen, maar de betaald voetbalclubs kijken alweer verder. FC Volendam heeft het oefenschema namelijk al rond. Net als vorig seizoen begint de ploeg van trainer Wim Jonk de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen tegen de amateurs van Woudia. Ook staan er drie oefenduels tegen eredivisieclubs gepland. 

Foto: NH Sport / Edward Dekker

De eerste training van FC Volendam staat voor maandag 28 juni op de agenda. Het eerste oefenduel in Westwoud tegen de amateurs van Woudia is vrijdag 2 juli om 19.00 uur. Vorig jaar won FC Volendam na een ruststand van 0-0 met 6-0 van de vierdeklasser. Vanwege de coronamaatregelen mocht daar destijds geen publiek bij aanwezig zijn. Nu zijn er wél toeschouwers welkom.

Tekst gaat verder onder de samenvatting Woudia - FC Volendam.

De doelpunten bij Wouda - FC Volendam - NH Sport / Edward Dekker

In de tweede week van de voorbereiding gaat de selectie een aantal dagen op trainingskamp naar Doorwerth, waar de selectie zich onlangs ook voorbereidde op de play-offs. Het Nieuwe Oranje oefent tijdens het trainingskamp tegen eredivisionist PEC Zwolle.

Vrijdag 16 juli is het eerste optreden in het eigen stadion. FC Volendam voetbalt dan twee keer zestig minuten tegen Heracles Almelo. Daarna zijn er nog vriendschappelijke duels tegen FC Groningen (uit) en Jong Ajax (thuis). De competitie begint voor FC Volendam vrijdag 6 augustus met een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Oefenprogramma FC Volendam

2 juli ,19.00 uur in Westwoud: Woudia - FC Volendam

8 juli, 14.00 uur in Wijthmen:  PEC Zwolle - FC Volendam

16 juli, 14.30 uur in Volendam: FC Volendam - Heracles Almelo (2x60 minuten)

23 juli, 15.30 in Corpus den Hoorn:  FC Groningen - FC Volendam

31 juli, 15.00 in Volendam: FC Volendam - Jong Ajax

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]