Ga naar Content

FC Volendam ziet assistent-trainer Hulshoff naar Feyenoord vertrekken

Na een nieuwe keeperstrainer moet FC Volendam ook op zoek naar een nieuwe assistent-trainer. Na twee seizoenen verruilt Sipke Hulshoff FC Volendam voor Feyenoord. In Rotterdam wordt de 46-jarige Fries hoofdtrainer van Feyenoord Onder 21 jaar. 

Wim Jonk en Sipke Hulshoff (r) - Foto: NH Sport

"Mijn stap naar Feyenoord is een stukje waardering voor het werk dat ik geleverd heb", zegt Hulshoff op de website van FC Volendam. "Je moet af en toe nieuwe dingen ontdekken. Ik kijk uit naar de samenwerking met Arne Slot. Ik wens FC Volendam het beste en hoop dat de club de stijgende lijn blijft vasthouden."

"Mijn stap naar Feyenoord is een stukje waardering voor het werk dat ik geleverd heb"

Assistent-trainer FC Volendam Sipke Hulshoff

Hulshoff kwam in 2019 binnen bij FC Volendam met Team Jonk. Al snel werd duidelijk dat hij een belangrijke rol op de training vervulde. De rechterhand van Jonk werkte intensief met de selectie aan de oefenstof, terwijl de hoofdtrainer menigmaal van afstand de training observeerde en spelers individueel coachte.

Kiki Musampa

Overigens ontbrak Hulshoff  de laatste maanden op het trainingsveld, omdat hij met fysieke problemen kampte. Johan Plat, trainer van Jong FC Volendam, verving hem. Hoe dat er komend seizoen uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Jeugdtrainer Kiki Musampa wordt genoemd als mogelijke opvolger van Hulshoff, maar technisch directeur Jasper van Leeuwen ontkende dat vandaag voor de camera van NH Sport.

Tekst gaat verder onder de video

Jasper van Leeuwen over de technische staf - NH Sport/Edward Dekker

Hulshoff wordt bij Feyenoord herenigd met de nieuwe hoofdtrainer van de Rotterdammers, Arne Slot. Beiden werkten eerder samen bij SC Cambuur. De assistent-trainer had nog een contract tot medio 2022 bij FC Volendam. Feyenoord hoeft geen afkoopsom te betalen, omdat dat zo destijds tussen club en trainer zo is afgesproken.   

Ruim een week geleden maakte FC Volendam bekend dat keeperstrainer Edwin Zoetebier vanwege 'een verschil van inzicht' de club verlaat. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]