Ga naar Content

'Verschil in inzicht' leidt tot vertrek keeperstrainer Edwin Zoetebier bij FC Volendam

Edwin Zoetebier vertrekt als keeperstrainer bij FC Volendam. De oud-prof was sinds 2018 werkzaam aan De Dijk, maar gaat na drie seizoenen op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Keeperstrainer Edwin Zoetebier verlaat FC Volendam - Foto: Pro Shots / Thomas Bakker

“Ik wil FC Volendam bedanken voor de afgelopen drie jaar", zegt Zoetebier op de website van FC Volendam. "Helaas door een verschil van inzicht ben ik tot mijn besluit gekomen. Ook ben ik toe aan een nieuwe uitdaging als keeperstrainer. Ik wens FC Volendam heel veel succes toe.”

Technisch directeur Jasper van Leeuwen betreurt dat de keeperstrainer vertrekt. “Edwin heeft bij ons aangegeven dat hij zich door een combinatie van redenen niet meer helemaal happy voelde en daarom ook niet meer de 100% motivatie kon opbrengen om door te gaan bij FC Volendam.

"Helaas door een verschil van inzicht ben ik tot mijn besluit gekomen"

keeperstrainer edwin zoetebier

Clubman

Zoetebier was in drie periodes werkzaam als keeperstrainer bij Het Nieuwe Oranje. Tussen 2008 en 2011, in het seizoen 2015-2016 en vanaf 2018 tot heden. "Met ‘Zoet’ verliezen wij een gewaardeerde en fijne collega en een clubman die de afgelopen jaren een enorme inzet en betrokkenheid heeft getoond", aldus Van Leeuwen.

In zijn actieve carrière als speler stond Zoetebier onder de lat bij FC Volendam, Sunderland, Feyenoord, Vitesse, PSV en NAC Breda. Voor de Volendammers speelde hij 220 duels in de hoofdmacht.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]