Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

Verdachte (34) van betrokkenheid bij dood Volendamse Eva berooft zichzelf van leven

17 juni 2021, 19.51 uur · Aangepast 17 juni 2021, 20.02 uur · Door Jouri Bakker

Volendammer Jordan M., die enkele weken geleden werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van zijn vriendin Eva, heeft zichzelf in gevangenschap van het leven beroofd. Dat laat zijn familie aan NH Nieuws weten. 

Eva Veerman - Eigen foto

Het lichaam van de 28-jarige bodybuildster Eva Veerman werd een maand geleden, op 16 mei, gevonden in haar woning aan het Top, waar ze met haar 34-jarige vriend Jordan M. woonde. M., die ook in de woning aanwezig was, bleek zwaargewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. 

Reactie Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)

Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) laat vanavond aan NH Nieuws weten dat een mannelijke gevangene zichzelf van het leven heeft beroofd in Justitieel Complex Zaanstad. Vanwege privacy melden zij geen details over de zaak. "Medewerkers hebben geprobeerd de gevangene medische hulp te bieden maar dat mocht niet meer baten", aldus de woordvoerster.

Kort daarna wordt hij aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood. Daags na haar dood vertelde Eva's familie aan NH Nieuws dat ze M. een dag eerder voor de zoveelste keer onder invloed van cocaïne had aangetroffen.

'Einde relatie'

Ze ging die avond bij haar ouders eten, die haar zouden hebben geadviseerd een einde aan de relatie te maken. Vervolgens ging ze weer naar haar eigen huis, maar omdat haar ouders de dag erna geen contact met haar konden krijgen en Jordan hen afwimpelde, seinden ze de hulpdiensten in.

Die forceerden de deur en troffen de overleden Eva en gewonde Jordan aan.  Toen hij merkte dat Eva's familie voor de deur stond zou hij zijn polsen hebben doorgesneden, zo zou blijken uit gesprekken met familieleden en geluidsfragmenten in handen van NH Nieuws.

Hoe geliefd Eva was, bleek op 25 mei, de dag van haar uitvaart. Onder grote belangstelling werd ze naar haar laatste rustplaats gebracht. Een paar dagen later volgde een stille tocht van haar woning naar haar tweede thuis, sportcentrum Atlas.

Stille tocht Eva Veerman - NH Nieuws

Hulpsite

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl. Bellen kan ook, op 0900-0113.