Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

Vandaag stille tocht voor Eva Veerman naar 'tweede huis'

29 mei 2021, 11.00 uur · Aangepast 29 mei 2021, 11.30 uur · Door Thyra de Groot

Er worden ballonnen opgelaten, de schets van een kunstwerk wordt getoond en er zal één minuut stilte worden gehouden. In Volendam maakt iedereen zich klaar voor de stille tocht die vanavond speciaal voor Eva Veerman plaatsvindt. De sportieve 28-jarige is in haar eigen huis mogelijk door geweld om het leven gekomen.

eigen foto

Om 19:00 uur wordt iedereen die mee wil lopen met de stille tocht verwacht bij De Top, de plek waar Eva woonde en haar levenloze lichaam is gevonden. Haar familie vermoedt dat Eva door haar vriend om het leven is gebracht. De route duurt zo'n 30 tot 45 minuten en eindigt bij de plek waar ze minstens vijf keer per week was: sportcentrum Atlas.

Beeld van Eva

Speciaal voor Eva maakt kunstenaar Rob Cerneus jr. een beeld. Vandaag zal de schets worden onthuld. Leden van sportschool Atlas hebben een inzamelingsactie gehouden en schenken dit beeld van Eva, dat pas over een paar maanden af is, aan haar familie. 

Na de route zal iedereen één minuut stil zijn. Hoeveel mensen er precies komen, is nog niet bekend. Na het stille moment zullen zo'n tweehonderd witte en gouden ballonnen worden opgelaten. Het loslaten van de ballonnen is bovendien het einde van de stille tocht.

Eva Veerman sportte zo'n vijf keer per week - eigen foto

Eva's vriend, de 34-jarige verdachte, zit vast op verdenking van doodslag. Hij bevindt zich op dit moment in het penitentiair ziekenhuis. Naar verwachting zal volgende week woensdag besloten worden of hij langer vast blijft zitten. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]