Start van hoofdcontent

Zaanstreek-Waterland

NL
V

Vriend verdacht van betrokkenheid bij dood Volendamse Eva Veerman

19 mei 2021, 21.04 uur · Aangepast 20 mei 2021, 13.40 uur · Door Thijs Bentvelzen

De vriend van de Volendamse Eva wordt nu officieel verdacht van betrokkenheid bij de dood van Eva Veerman. Jordan M. wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. 

Op zondagmiddag werd de 28-jarige Eva Veerman dood gevonden in haar Volendamse woning. De politie trof in de woning niet alleen het levenloze lichaam aan, maar ook een ernstig gewonde Jordan. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij wordt behandeld aan zijn verwondingen.

Reconstructie

NH Nieuws schreef een reconstructie van de fatale Volendamse nacht op basis van interviews met familieleden en geluidsfragmenten. Daaruit bleek dat haar vriend J. de vrouw om het leven moet hebben gebracht. Bronnen binnen de families denken dat er drugs in het spel waren. 

'34-jarige verdachte'

Een woordvoerder kan namens de politie bevestigen dat er een 34-jarige man officieel wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Volendamse. Maar kan daarbij, volgens protocol, niet bevestigen dat het om Jordan M. gaat. 

Erehaag

Eva wordt dinsdag in besloten kring begraven. De familie geeft aan dat er ruimte is om een erehaag te vormen op het pad langs de Vincentiuskerk. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.