Alkmaar

NL
V

Ook alcoholverbod in avond en nacht op Alkmaarse stadswal

2 juni 2021, 20.20 uur · Aangepast 2 juni 2021, 20.41 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

Op het Clarissenbolwerk en op de Alkmaarse grachten mag de komende weken niet meer van muziek en alcohol worden genoten. Het alcoholverbod gaat aanstaande vrijdag in, het muziekverbod met onmiddellijke ingang.

Priscilla Overbeek / NH Nieuws

De verboden gelden tussen acht uur 's avonds en acht uur in de ochtend. Dit gebeurt na aanhoudende klachten van buurtbewoners over overlast op het Bolwerk en het water op zomerse dagen.

Voor extra toezicht plaatste de gemeente eerder al een permanente camera aan de overkant van het water op de Kennemersingel, die uitkijkt op het Clarissenbolwerk. Daarnaast wordt er extra gesurveilleerd op de stadswal en het water tegen overlast door lawaai en vervuiling.

Vorig jaar trof de gemeente ook maatregelen op het Bolwerk, toen werd alcohol nog niet verboden. Dit jaar tijdens Koningsdag gebeurde dat voor het eerst.

De nieuwe maatregelen zijn een proef en gelden tot zondag 27 juni. Boa's en de politie gaan boetes uitdelen aan overtreders. De pilot wordt aan het eind van de maand met buurtbewoners geëvalueerd.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]