Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Na overlastklachten is barbecueën en hard geluid vanaf nu streng verboden in Alkmaars park

29 juli 2020, 14.30 uur · Aangepast 29 juli 2020, 16.10 uur · Door Redactie

ALKMAAR - De gemeente Alkmaar gaat strenger handhaven op het Clarissenbolwerk aan de Singel. Het veroorzaken van geluidsoverlast (versterkt geluid), barbecueën of het stoken van een vuurtje zijn niet meer toegestaan. Ook kunnen er verblijfsontzeggingen worden uitgedeeld aan bezoekers die aanhoudend overlast veroorzaken in het park. 

Foto: spelbord bolwerk - May Bank (Flickr)/ Gemeente Alkmaar

De maatregelen zijn genomen om de overlast in de omliggende buurt terug te brengen. Begin juli overhandigde een grote groep omwonenden van het Bolwerk (comité Parkgeest) handtekeningen aan het college. Zij gaven aan veel last te hebben van de vervuiling van het park, wildplassers en geluidsoverlast in de nachtelijke uren en vervuiling van het park.

In het park zijn nu nieuwe borden geplaatst met daarop de nieuwe 'spelregels', die bezoekers erop moeten wijzen rekening te houden met de omwonenden. Handhaving en Politie zorgen in de zomerperiode voor extra surveillance in het gebied.

Zomer

Na de zomer worden de maatregelen geëvalueerd en de uitkomsten zullen met de bewoners worden afgestemd. "Het Bolwerk is een aantrekkelijke plek om met mooi weer te recreëren", aldus burgemeester van Alkmaar Piet Bruinooge.

"Dat moet ook kunnen, maar dan wel zonder gedoe voor de omwonenden. We hebben de laatste weken intensief gesproken met de omwonenden. Ik heb er vertrouwen in dat deze extra maatregelen voldoende mogelijkheden bieden om de overlast terug te dringen. Wij blijven in gesprek." 

Op het bord dat er al een een tijd staat (zie foto) valt te lezen dat je niet met een brommer of fiets mag rijden door het park. Maar dit gebeurt toch nog vaak. Daarnaast mogen honden niet loslopen en moet poep worden opgeruimd. Ook dit is niet altijd het geval. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]