Ga naar Content

Alcoholverbod in geliefd singelpark tijdens Koningsdag en -nacht

Tijdens koningsnacht en -dag mag je op het Clarissenbolwerk, het park rondom de binnenstad van Alkmaar, geen alcohol drinken. Het was er op zonnige dagen de laatste tijd erg druk: honderden jongeren zaten aan de singel.

Foto: Priscilla Overbeek / NH Nieuws

Het drankverbod geldt vanaf maandag 26 april van 18.00 uur tot en met dinsdag 27 april 23.59 uur. Naast het verbod op alcohol, wordt het aantal bezoekers op het Clarissenbolwerk gereguleerd. Het is niet duidelijk of er op meer plekken in Alkmaar een alcoholverbod geldt. 

Tekst gaat door onder de foto

Hier geldt het verbod - Foto: Gemeente Alkmaar

Burgemeester Emile Roemer heeft drinken van alcohol verboden daar verboden naar aanleiding van overlastklachten van omwonenden en zorgen over het niet naleven van de coronamaatregelen. Inmiddels zijn er ook rode cirkels gespoten om beter afstand te kunnen houden en er staat een camera. 

Lees ook

Gemeente Alkmaar is al een paar maanden in gesprek met mensen die wonen en werken in de buurt van het Bolwerk over maatregelen om overlast tegen te gaan. Deze zijn vooral gericht op het verminderen van de geluid- en afvaloverlast.

Het college gaat hier deze maand ook over in gesprek met de gemeenteraad. Je kan denken aan een verbod op versterkt geluid en extra vuilnisbakken. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]