Ga naar Content

Trainer Wim Jonk kijkt weer vooruit met FC Volendam: "Zeker kijken naar versterking"

De laatste training van het seizoen zit erop. FC Volendam heeft vandaag een streep onder '20/'21 gezet. Veel spelers keren na de zomer niet meer terug. Bovendien werd het doel, promotie naar de eredivisie, niet gehaald. Er is de komende periode dus veel werk aan de winkel. 

Ludieke laatste training FC Volendam - NH Sport/Edward Dekker

Met de keepers Nordin Bakker en Joey Roggeveen wilde FC Volendam zelf niet door. Hetzelfde geldt voor rechtsback Mo Betti en aanvaller Zakaria El Azzouzi. Marco Tol is op een haar na rond met SC Cambuur, Micky van de Ven maakt zo goed als zeker een lucratieve transfer, terwijl er ook interesse voor linksback Derry John Murkin lijkt te zijn.  De huurlingen Franco Antonucci (Feyenoord), Giannis Iatroudis (AEK Athene) en Samuele Mulattieri (Internationale) melden zich bij hun eigen club. 

"Daar komen altijd weer nieuwe jongens voor terug", aldus trainer Wim Jonk. "We hebben dit jaar ook tien debutanten gehad. Wat eraan komt is erg jong maar we zullen zeker kijken of we versterking kunnen halen." 

"We hebben dit jaar ook tien debutanten gehad"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Ambitie

Jonk is minder uitgesproken over de doelstelling te promoveren dan een  driekwart jaar geleden. De Volendammer realiseert zich dat (directe) promotie naar de eredivisie onder de huidige omstandigheden volgend seizoen een hele kluif zal zijn. 

Tekst gaat verder onder de video 

Trainer Wim Jonk over de ambities voor komend seizoen - NH Sport/Edward Dekker

"Het gaat erom of je het hele jaar stabiel genoeg bent. We zijn te wisselvallig geweest in wedstrijden die we over de streep hadden moeten trekken", analyseert Jonk de zesde plek van FC Volendam in de competitie. 

Eind juni komt de vernieuwde selectie van FC Volendam voor het eerst bij elkaar en begint de voorbereiding op het volgende seizoen. 

Kijk maandag bij NH Sport naar een reportage over clubtopscorer Samuele Mulattieri

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]