Ga naar Content

FC Volendam niet verder met El Azzouzi en Betti, keeperskwestie ligt nog open

VOLENDAM - Zakaria El Azzouzi en Mo Betti zijn bezig aan hun laatste maanden bij FC Volendam. De club heeft de El Azzouzi laten weten dat de optie in zijn contract niet gelicht wordt. De verbintenis van rechtsback Betti loopt af en wordt niet verlengd.  

Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Volgens de CAO moeten voetbalclubs spelers met een aflopende contract vóór 1 april duidelijkheid over hun toekomst verschaffen. Dat wil niet altijd zeggen dat spelers daadwerkelijk vertrekken. In een later stadium is het mogelijk om alsnog een overeenkomst te sluiten.

Zo heeft Volendam het contract met keeper Joey Roggeveen formeel opgezegd, maar is technisch directeur Jasper van Leeuwen nog wel in gesprek met hem. Datzelfde geldt voor spits Jim Beers die onlangs tegen FC Den Bosch zijn debuut maakte. Een andere jongeling die de laatste tijd de nodige minuten maakt, middenvelder Calvin Twigt, heeft op dit moment nog geen contract. Volendam is in gesprek met Twigt om zijn eerste profcontract in orde te maken.

Zakaria El Azzouzi komt niet voorbij keeper Swolfs van FC Dordrecht - Foto: Orange Pictures / Yannick Verhoeven

El Azzouzi

Voor El Azzouzi en Betti geldt dat niet. De 24-jarige aanvaller kwam twee seizoenen geleden naar Volendam. De oud-Ajacied kon niet aan de verwachtingen voldoen en was bovendien door een zware knieblessure lange tijd uit de roulatie. Dit seizoen speelde hij 21 competitieduels (6 goals), maar in meer dan de helft van de gevallen was hij invaller. 

"Wij denken een iets ander type te missen in de aanval en wat ons betreft is de match niet perfect", zegt technisch directeur Jasper van Leeuwen. "Zijn kracht is dat hij op veel plekken kan spelen, maar dat is tegelijkertijd ook een nadeel. Als je heel multifunctioneel bent, dan ben je niet een echte nummer 9, buitenspeler of een '10'. Bij hem heeft de medaille echt twee kanten."

Jasper van Leeuwen verklaart het vertrek van Zakaria El Azzouzi - NH Sport / Stephan Brandhorst

Betti

Het vertrek van Betti is evenmin een verrassing. Ook al is hij inmiddels de speler met de meeste dienstjaren in de selectie. De 24-jarige Amsterdammer maakte in 2016 zijn debuut, maar is lang niet altijd zeker van een basisplaats. Door de komst van FC Utrecht-huurling Denso Kasius is er geen toekomst meer voor Betti bij FC Volendam.

Mo komt nu op een leeftijd dat hij wekelijks moet voetballen en dat perspectief kunnen wij hem niet bieden"

FC Volendam-technisch directeur Jasper van Leeuwen

"Ook dat is het verhaal van de compositie", begint Van Leeuwen over het aanstaande vertrek van Betti. De rechtsback speelde tot dusver 95 wedstrijden in het eerste van Volendam. "Op rechtsback hebben we Kasius voor anderhalf jaar gehuurd. Denso is echt de eerste rechtsback. Mo komt nu op een leeftijd dat hij wekelijks moet voetballen en dat perspectief kunnen wij hem niet bieden."

Het is nog niet bekend waar de toekomst van Betti ligt. "Ik heb uitgesproken dat het voor mij belangrijk is om verder te kijken. Er lopen wat gesprekken, maar dat gaat de aankomende weken zich vormen", aldus Betti.

Mo Betti vertrekt aan het einde van het seizoen bij FC Volendam - NH Sport / Stephan Brandhorst

Keepers

Doelmannen Joey Roggeveen, Barry Lauwers en Nordin Bakker beschikken allen over een aflopende verbintenis. FC Volendam heeft de contracten van het drietal opgezegd en maakt geen gebruik van de verlengoptie van Bakker. "De keepers is het moeilijkste dossier", zegt Van Leeuwen. "Je hebt een aparte situatie dat alle contracten aflopen en bij Nordin is er nog een optie om wel of niet te lichten. Tussen Joey en Nordin was het heel moeilijk, Barry keept bij Jong Volendam. Het zijn allebei getalenteerde keepers, maar in zijn totaliteit willen we kijken of er van buiten nog een nieuwe optie is. Wij vinden dat het niveau van de keepers omhoog moet in het geval van constantheid."

"De keepers is het moeilijkste dossier"

FC Volendam-technisch directeur Jasper van Leeuwen
Het is niet uitgesloten dat de keepers vertrekken. Van Leeuwen zegt dat Volendam de komende weken om tafel gaat met de huidige eerste keeper om te praten over volgend seizoen. "We gaan eerst met Joey praten, maar het is niet uitgesloten dat we ook met Nordin doorgaan. De voorkeur voor het eerste elftal is een keeper van buiten en een keeper behouden die we hebben."

Jasper van Leeuwen: "Keepersdossier het moeilijkst" - NH Sport / Stephan Brandhorst

Huurlingen

FC Volendam heeft meer huurlingen, maar in tegenstelling tot Kasius, lopen die afspraken tot deze zomer. Dat betekent dat Franco Antonucci (Feyenoord), Samuele Mulattieri (Internazionale) en Giannis Iatroudis (AEK Athene) vertrekken. Volgens Van Leeuwen is het niet ondenkbaar dat Mulattieri nog een seizoen aan De Dijk zal spelen, maar benadrukt dat andere clubs ook in de markt zijn. "Samuele weet dat we met hem verder wilen."

Er zullen nog wel meer spelers na dit seizoen de deur achter zich dichttrekken. Verdediger Marco Tol heeft er zelf voor gekozen zijn heil elders te zoeken. Van Micky van de Ven is de verwachting dat hij deze zomer een mooie transfer maakt en Darryl Baly komt sinds het najaar al niet meer in de plannen van de technische staf voor. Hij mag zijn carrière bij een andere club proberen nieuw leven in te blazen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]