Sport

NL
V

Ineens stond Calvin Twigt (18) tegenover Champions League-spelers van Ajax: "Het is bizar"

26 februari 2021, 16.55 uur · Door Tijmen Koelemeijer

VOLENDAM - Het was een grote verrassing voor de achttienjarige Calvin Twigt, toen hij afgelopen dinsdag te horen kreeg dat hij in de basis zou staan tegen Jong Ajax. Zowel middenvelder Franco Antonucci als Samir Ben Sallam waren niet fit genoeg en dus mocht de jonge Amsterdammer zijn basisdebuut maken. 

Ineens stond Calvin Twigt (18) tegenover Champions League-spelers van Ajax - NH Nieuws

"Ik was dinsdag wel met de gedachte hierheen gekomen dat ik misschien minuten kon maken, maar basisspeler was wel een verrassing voor mij", aldus Twigt, die pas net een maand achttien jaar is. 

Quote

"Dan merk je wel dat die jongen superslim is"

fc volendam-speler calvin twigt

De Amsterdammers traden dinsdagavond aan met Lassina Traoré en Jurgen Ekkelenkamp in de basis. Zij speelden eerder dit seizoen nog in de Champions League. "Het is bizar als je bedenkt dat zij Champions League gespeeld hebben en je daar nu mee op het veld staat", vertelt Twigt. "Ik ben een paar keer met Ekkelenkamp in duel gekomen. Dan merk je wel dat die jongen superslim is. En Lassina Traoré natuurlijk ook. Hij doet veel met zijn lichaam waarmee hij je heel makkelijk aan de kant zet eigenlijk." 

Met de bus

Twigt heeft zijn rijbewijs nog niet gehaald en komt iedere dag vanuit Amsterdam-Noord met de bus naar de training in Volendam. Voor trainer Wim Jonk maakt het niet uit dat de middenvelder pas achttien jaar is. "Dat zijn jongens die kunnen gewoon heel aardig voetballen. Dan kijk je wat je voor handen hebt en dan moet je die jongens ook vertrouwen geven." 

De kans is klein dat Twigt zaterdagmiddag op bezoek bij FC Eindhoven weer kan rekenen op een basisplaats. Zijn directe concurrenten Antonucci en Ben Sallam trainden vrijdagochtend namelijk weer volledig met de groep mee. "Ik probeer te zorgen dat de trainer niet om me heen kan. Desondanks ben ik nog hartstikke jong, dus met elke minuut die ik mee kan pakken ben ik blij." 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]