Ga naar Content

Deadline nadert: wie blijft en wie vertrekt bij FC Volendam?

VOLENDAM - Uiterlijk 1 april moet FC Volendam duidelijk aan de spelers maken met wie de voetbalclub door wil en met wie niet. Dat er nog veel werk aan de winkel is voor de technische verantwoordelijken in het vissersdorp moge duidelijk zijn. 

Franco Antonucci (m) is het middelpunt van de feestvreugde bij FC Volendam - Foto: Pro Shots / Vincent de Vries

Het Nieuwe Oranje heeft een flink aantal spelers dat ook na dit seizoen vastligt. In totaal lopen er zestien contracten door tot 2022 of langer, maar opvallend genoeg is veel minder dan de helft basisspeler. 

Kroonjuweel

Vrijwel de volledige defensie heeft een verbintenis die doorloopt. Dat geldt niet voor de keepers Nordin Bakker en Joey Roggeveen die dit seizoen na elkaar onder de lat stonden. Met hen wordt gesproken. Kroonjuweel Micky van de Ven ligt tot 2023 vast, maar de verwachting is dat de centrale verdediger komende zomer een lucratieve transfer maakt. Marco Tol heeft aangegeven dat hij zijn aflopende contract niet verlengt. Darryl Baly mag vertrekken en de toekomst van Mo Betti is ongewis. De rechtsback zit al sinds 2013 bij FC Volendam, maar is lang niet altijd zeker van een plek bij de eerste elf. 

Op het middenveld raakt trainer Wim Jonk sowieso Feyenoord-huurling Franco Antonucci kwijt. Daar staat straks de terugkeer van Kevin Visser tegenover. Hij revalideert van een kruisbandblessure die hem dit seizoen langs de kant houdt. Een andere routinier, Boy Deul, presteert naar volle tevredenheid; zijn optie werd onlangs gelicht.

Topscorer Mulattieri

In de voorhoede springt Samuele Mulattieri in het oog. De spits maakte al vijftien goals. De Italiaan staat echter niet bij de Volendammers, maar bij Internazionale onder contract. Normaal gesproken raakt FC Volendam de gehuurde goaltjesdief kwijt.   

Samuele Mulattieri viert een doelpunt voor FC Volendam - Foto: Orange Pictures

Dat geldt ongetwijfeld ook voor een andere huurling, Giannis Iatroudis die geen basisplek heeft weten te bemachtigen. Verder loopt het contract van Zakaria El Azzouzi af. De aanvaller kende de nodige blessureperikelen en veroverde pas na het vertrek van Nick Doodeman in de winterstop een basisplek. De 24-jarige El Azzouzi raakte die plek in de laatste wedstrijd tegen NAC Breda alweer kwijt.

Spelers die een ontslagbrief krijgen, zijn na dit seizoen vrij om te kiezen waar zij hun carrière vervolgen.

Spelers die een doorlopend contract hebben bij FC Volendam: Van de Ven, Eerdhuijzen, B.Plat, Murkin, James, Kasius (gehuurd tot 2022 van FC Utrecht), Flint, A.Plat, Visser, Ben Sallam, Deul, El Kadiri, Panka, Johnson, Maloney en Kaars.

Spelers met een aflopend contract: Bakker, Roggeveen, Lauwers, Tol, Baly, Betti, Mulattieri (gehuurd van Internazionale), El Azzouzi, Iatroudis (gehuurd van AEK Athene)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]