Sport

NL
V

Wim Jonk spreekt van 'harde leerschool' na uitschakeling FC Volendam door NAC Breda

15 mei 2021, 20.08 uur · Aangepast 16 mei 2021, 16.19 uur · Door Edward Dekker

"De 4-1 is duidelijk, maar ook scorebordjournalistiek", zegt trainer Wim jonk na de uitschakeling door NAC Breda in de eerste ronde van de play-offs. "Het aanvalsspel is het moeilijkste wat er is. Wat zij doen, is makkelijker dan wat wij doen."

Trainer Wim Jonk na de uitschakeling door NAC Breda - NH Sport/Edward Dekker

Quote

"Wat zij doen, is makkelijker dan wat wij doen"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

"Je moet ballen niet verliezen in fases dat je ze niet mag verliezen. Dat gebeurt ons nog wel eens. Dan loop je tegen ruimtes op die je niet wil. Dat is een harde leerschool."

De Volendammer zegt daaraan te willen blijven sleutelen, ook al vertrekt een aantal spelers uit de as van het elftal. Zo vertrekt Marco Tol en lijkt Inter-huurling Mulattieri niet te houden. Verder ligt de toekomst van Micky van de Ven en keeper Nordin Bakker vrijwel zeker buiten Volendam.  Jonk: "Dat betekent dat we heel goed moeten scouten en dan zal je ook weer dingen opnieuw moeten doen."

Tol, inmiddels medisch goedgekeurd bij zijn nieuwe club SC Cambuur, vatte zijn gevoelens  na de uitschakeling in één woord samen. "Teleurstellend." 

Tekst gaat verder onder de video

Reactie Marco Tol na de uitschakeling in de play-offs door NAC Breda - NH Sport/Edward Dekker

Quote

"Het was het allermooiste geweest als we het seizoen hadden kunnen bekronen met promotie"

FC Volendam-speler Marco Tol

"Ik kan wel zeggen dat het een mooi seizoen was, maar je hebt er niks aan overgehouden, treurt Tol die met Cambuur na de zomer wél in de eredivisie speelt. "Het is heel vervelend dat het seizoen met een duidelijke nederlaag eindigt. Het was het allermooiste geweeste als we het hadden kunnen bekronen met promotie."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]