Ga naar Content

Ziekenhuis over 'te drukke' Koningsdag: 'Nieuwe besmettingen en opnames afwachten'

Het Spaarne Gasthuis heeft met een korte verklaring gereageerd op de Haarlemmers die gisteren massaal Koningsdag vierden in het centrum van de stad. Handhavers en politie grepen in omdat hetvolgens de gemeente te druk werd rondom de Damstraat. 

Foto: Haarlem105/Daan van Boerdonk

"We zullen moeten afwachten of de drukte van Koningsdag over enkele weken terug te zien is in het aantal besmettingen en in de ziekenhuisopnames", aldus bestuursvoorzitter Ivo van Schaik van het ziekenhuis.

Van Schaik heeft er begrip voor dat mensen toe zijn aan meer bewegingsruimte. En dat mensen vandaag de terrassen bezoeken. "We begrijpen heel goed dat mensen toe zijn aan meer vrijheden. Zeker met het mooie weer. De versoepelingen die vandaag ingaan geven weer wat meer ruimte."

Verantwoord

Maar ondertussen werken zijn mensen in het ziekenhuis nog steeds klokje rond om de coronapandemie te bestrijden. Daarom roept hij de Haarlemmer op het hoofd niet te verliezen de komende tijd. Want in de ziekenhuizen is de lente nog lang niet aangebroken.

"Het blijft wel erg belangrijk er verantwoord mee om te gaan. Daarbij is het goed als mensen zich realiseren dat de situatie in de ziekenhuizen eigenlijk geen enkele aanleiding geeft om te versoepelen. In het Spaarne Gasthuis zijn we nog steeds volop bezig met de zorg voor coronapatiënten: we zien nog geen daling en de reguliere zorg is nog steeds fors afgeschaald."

NH Nieuws maakte gisteren onder meer deze reportage over de drukte in Haarlem:

Drukte op Koningsdag in Haarlem - NH Nieuws

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]