Ga naar Content

Geen alcoholverkoop in Haarlemse supermarkten om Koningsdagdrukte

Supermarkten in Haarlem verkopen op verzoek van de gemeente tijdelijk geen alcohol. In de stad is het te druk door Koningsdag. De gemeente grijpt om die reden in.

Foto: NH Nieuws / Jelle Dijkstra

Eerder werden enkele horecagelegenheden al verzocht om geen alcohol te verkopen. Nu dus ook supermarkten. De maatregel duurt zeker tot 18.30 uur. Of deze wordt verlengd is nog niet duidelijk.

Supermarkten hebben de drankschappen afgesloten met rode linten. Een enkele supermarkt in het centrum heeft de deuren zelfs helemaal gesloten.

"Gezien de drukte in de binnenstad is ons verzocht door de burgemeester en handhaving om de alcoholverkoop tijdelijk te sluiten", valt er te lezen bij een supermarktvestiging.

Zo druk was het vanmiddag in de binnenstad van Haarlem:

Drukte op Koningsdag in Haarlem - NH Nieuws

In Haarlem is het al de hele dag druk in de stad, vooral bij het Spaarne. Daar greep de gemeente eerder op de dag in door de Damstraat af te sluiten. Ook werd de horeca door boa's verzocht om geen take-away meer te verkopen, zolang het te druk is.

Dat leek weinig te helpen, want al snel werd er drank aangevoerd door feestgangers die naar de supermarkten waren gegaan.

Drukte langs het Spaarne - Foto: NH Nieuws / Jelle DIjkstra

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]