Ga naar Content

Haarlem zet extra handhavers en beveiligers in op Koningsdag

Haarlem zet extra handhavers en beveiligers in op Koningsdag. Zij gaan feestvierders morgen, mocht dat nodig zijn, wijzen op de coronaregels die van kracht zijn en eventueel boetes uitdelen. De stad heeft geen speciale regels opgesteld voor deze feestdag.

Foto: Peter Goedhart

Voor het tweede jaar op rij zijn er geen evenementen georganiseerd op Koningsdag vanwege de coronapandemie. Vrijmarkten zijn verboden en Koningsdag moet voornamelijk thuis worden gevierd. Een woordvoerder van de gemeente wijst erop dat de coronaregels morgen van kracht zijn. Denk daarbij aan afstand houden, drukte vermijden en met groepen niet groter dan twee man de straat op gaan.

Horeca-ondernemers

Extra buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) en speciaal ingehuurde stadsbeveiligers worden morgen ingezet om te handhaven of mensen aan te spreken op de geldende regels. Handhavers gaan speciaal letten op het vormen van kluitjes mensen in de binnenstad. Speciale aandacht zal er zijn voor de horecagelegenheden waar dranken af te halen zijn. "De handhavers gaan horeca-ondernemers ondersteunen als het te druk wordt", zegt een woordvoerder van de gemeente. 

Wilhelmus

Haarlem heeft voor een klein (online) Koningsdagprogramma gezorgd. De aftrap van Koningsdag heeft plaats in de Bavo op de Grote Markt door stadsbeiaardier Rien Donkersloot. Hij speelt tussen 9.30 en 10.00 uur op het carillon en sluit om 10.00 uur af met het Wilhelmus.

Daarna volgt een live-uitzending met burgemeester Jos Wienen vanuit de Bavokerk. Deze uitzending is via een livestream tussen 10.00 en 11.00 uur te volgen op onze nieuwspartner Haarlem105. De burgemeester zal speechen, daarna zijn er optredens van vocaal ensemble Tune-in, het Ampzing Genootschap en dichter Joshua Baumgarten. De uitzending wordt gedurende Koningsdag herhaald op Haarlem105 TV.

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]