Ga naar Content

'Spontaan kampioensfeest Ajax niet te voorkomen'

Aanstaande zondag kan Ajax kampioen worden van Nederland. Corona of niet, het lijkt erop dat een spontaan kampioensfeest niet te voorkomen is. "Als Ajax kampioen wordt dan gaan wij feesten en ga ik de straat op", aldus Ajax-fan Hugo Broers.

Een spontaan supportersfeest lijkt niet te voorkomen - NH Nieuws

Toch roept Fabian Nagtzaam, directeur van de supportersvereniging van Ajax, op om niet naar Amsterdam te komen bij een eventueel kampioenschap. "Het is aan de individuele supporter zelf om te kijken wat hij/zij gaat doen. Ik hoop dat ze thuis een biertje drinken en proosten op onze club", laat Nagtzaam weten.

"Ik hoop dat ze thuis een biertje drinken en proosten op onze club"

directeur Supportersvereniging Ajax fabian nagtzaam

Toch lijkt de kans klein dat de supporters dit gaan doen. Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema heeft gezegd dat ze 'een beheersingsprobleem' voorziet. Afgelopen vrijdag vierden fans van SC Cambuur massaal feest na de promotie naar de eredivisie. "Ik vind het knap van de lokale autoriteiten dat ze het vuurtje langzaam hebben laten uitgaan. Ik hoop dat wij iets dergelijks kunnen meemaken, maar wij zullen supporters nooit oproepen om deze kant op te komen", aldus Nagtzaam.

Museumplein vrijgeven

Hugo Broers heeft een ander idee. "Als ze het Museumplein niet vrijgeven, gaat het overal gebeuren. De mensen houden wel een metertje afstand aan. Hang een paar grote TV's op. Dan is het een beetje verdeeld en kunnen de handhavers ook meegenieten", vertelt Broers vol enthousiasme.  

"Als ze het Museumplein niet vrijgeven, gaat het overal gebeuren"

ajax-fan hugo broers

Donderdag speelt Ajax eerst de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht. Bij een zege hebben de Amsterdammers het veroveren van de kampioensschaal zondag geheel in eigen hand. Bij een overwinning op AZ is de 35e landstitel binnen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]